News

Modificare importantă pentru cei care termină gimnaziul. Sorin Cîmpeanu: “Elevii vor da examen de admitere la toate liceele”

Ministrul educației revine cu precizări despre modificările legii educației în ceea ce privește admiterea la liceu. Fiecare liceu va organiza examen de admitere.
29.07.2022 | 07:53
Modificare importanta pentru cei care termina gimnaziul Sorin Cimpeanu Elevii vor da examen de admitere la toate liceele
Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări legate de admiterea la liceu Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu a explicat apoi că elevii care nu au obținut un loc la liceul unde au dat examen vor susține Evaluarea Națională, trecând apoi prin etapa repartizării computerizate.

Modificare importantă pentru cei care termină gimnaziul

Potrivit ministrului, toți elevii vor da admitere la liceele la care își doresc să studieze. Sorin Cîmpeanu susține că noua reglementare reprezintă o șansă în plus pentru a intra la liceul dorit.

ADVERTISEMENT

“A fost o cerere repetată de mulți ani a colegiilor care au demonstrat că pot să facă performanță, care solicită să selecteze printr-un concurs propriu, elevii.

Trebuie să îmbinăm excelența și echitatea. Excelența poate fi făcută în aceste colegii naționale”, a declarat ministrul pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT

Titularul portofoliului de la educație a mai precizat că elevii vor da în primă fază examenul de admitere la liceu, iar dacă nu vor reuși să ocupe un loc la liceul dorit mai pot avea o șansă dând Evaluarea Națională.

Media din gimnaziu nu va mai fi luată în calcul

La jumătatea acestei luni, Sorin Cîmpeanu anunțase că examen de admitere va fi organizat doar la colegiile naționale și că nu se va mai lua în calcul media din gimnaziu pentru admiterea la liceu.

ADVERTISEMENT

”Este în dezavantajul elevilor să iei în calcul această pondere a notelor din gimnaziu pentru că nu mai pot să faci niciun fel de diferență între cei care au note între 9 și 10, conforme cu competențele pe care le posedă și ceilalți elevi care au note între 9 și 10.

Nu au nicio legătură cu ceea ce trebuie să însemne un elev de 9 și 10”, spunea la acel moment ministrul educației.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe elevii care vor intra în clasa a VII-a în anul școlar 2022-2023, ei vor avea ocazia să susțină un examen de admitere la un liceu, a mai anunțat cu acea ocazie Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, această ințiativă va oferi din 2024 posibilitatea ca aceste unități de învățământ, care și-au demonstrat calitatea educației să-și organizeze propriile examene de admitere.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de...
CREȘTERE de 80% la PENSII pentru 3 milioane de românii. Șeful Casei de Pensii spune CINE se ÎNCADREAZĂ
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Tesla de Cluj, mașina electrică românească de lux. Autonomie de 300 de km...
Tesla de Cluj, mașina electrică românească de lux. Autonomie de 300 de km şi viteză de 120 km/h
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”