News

Modificări legea pensiilor: vârsta de pensionare se modifică pentru milioane de români

11.04.2019 | 11:31
Modificari legea pensiilor varsta de pensionare se modifica pentru milioane de romani

S-a schimbat vârsta de pensionare! Cine va urma să iasă mai târziu la pensie? În cursul zilei de joi, 11 aprilie, Camera Deputaților a adoptat proiectul care prevede creșterea vârstei pentru pensionare. Numeroase persoane au ocazia să iasă la o vârstă mai înaintată la pensie, conform inițiativei. Ce prevede proiectul de lege adoptat azi? Proiectul în cauză trebuie promulgat de președintele României Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

S-a modificat vârsta de pensionare!

Legea pensionării s-a modificat! Potrivit noilor schimbări, femeile vor urma să iasă la o vârstă mai înaintă la pensie. Camera Deputaților a adoptat azi, 11 aprilie, proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare a femeilor. În acest context, acestea au șansade a continua activitatea în câmpul muncii, dacă doresc așa ceva, până la vârsta de 65 de ani, nu până la 63, așa cum este statutat în Codul Muncii.

Femeile trebuie să depună cererea de continuare a activității în 30 de zile anterior împlinirii vârstei propuse în proiectul în cauză și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, potrivit deciziilor deputaților. Codul Muncii prevede perioada de 60 de zile pentru depunerea cererii. De asemenea, se anunță faptul că salariatele au voie să muncească cel mult trei ani în același post/funcție peste momentul în care îndeplinesc vârsta de pensionare.

Modificarea vârstei de pensionare pentru femei!
Modificarea vârstei de pensionare pentru femei! Acestea se vor putea pensiona la 65 de nai, nu cum prevede Codul Muncii, la 63

Vârsta de pensionare pentru femei s-a modificat!

„Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă”, scrie, mai exact, în proiectul de lege adoptat azi la deputați. Proiectul, pentru a se putea aplica, trebuie să fie, întâi de toate, promulgat de președintele Klaus Iohannis, mai apoi, publicat în Monitorul Oficial.