Fotbal international

Modric îi răspunde lui Diego Simeone, după ce l-a acuzat că a luat pe nedrept Balonul de Aur: “El mereu denigrează!”

15.12.2018 | 13:58

Luka Modric i-a răspuns lui Diego Simeone, după ce antrenorul lui Atletico Madrid l-a acuzat că a luat pe nedrept trofeul Balonul de Aur 2018. Croatul a acordat un inverviu pentru publicația croată  Sportske Novosti, în cadrul căruia a declarat că Simeone are tendința să denigreze clubul Real Madrid și jucătorii acestuia. Modric a vorbit și despre starurile Lionel Messi și Cristiano Ronaldo.

“Pentru mine lucrurile sunt foarte simple. Ronaldo și Messi sunt două fenomene care au dominat fotbalul în ultimii 10 ani. Dacă ar fi să votăm calitatea jucătorului, am continua să acordăm trofeul celor doi cât timp încă sunt în activitate, ignorând ceilalți jucători. Dar aici vorbim despre o performanță temporară, pe parcursul unui sezon, iar rezultatele sunt date de voturile antrenorilor, jucătorilor și jurnaliștilor. (…) Sau or fi greșit toți în același timp? Înseamnă că premiile au valoare doar când sunt câștigate de alții. Nu este corect nici față de jucători, nici față de votanți, nici față de cei care au fost nominalizați în ultimii 10 ani. Nu este corect nici față de fotbal, nici față de suporteri. Dar repet, fiecare se comportă așa cum crede”, a declarat Modric.

Acuzat că a luat pe nedrept Balonul de Aur, Luka Modric îi răspunde lui Diego Simeone

“Sunt total de acord ca Simeone să spună că jucătorul lui – Griezmann – este cel mai bun, însă are tendința de a denigra tot timpul clubul Real Madrid și jucătorii săi. Folosește orice ocazie pentru a sugera situații care nu sunt reale pentru a explica succesul lui Real Madrid. Am un mare respect pentru Simeone și pentru tot ce a făcut la Atletico, am mare respect față de jucătorii lui, față de fanii lui și față de Atletico Madrid, care este un mare club. Când ne înving îi felicităm sincer și acceptăm înfrângerea cu sportivitate. Nu este corect ca realizările noastre, care includ două finale de Champions League câștigate împotriva lui Atletico, să fie o teză populistă constantă despre favorizarea Realului”, a mai spus fotbalistul croat.