Fotbal international

Modric pleacă de la Madrid! Unde ajunge croatul

01.08.2018 | 16:09
Modric pleaca de la Madrid Unde ajunge croatul

Modric pleacă de la Madrid! Croatul ar putea detona liniștea și așa șubredă de pe Santiago Bernabeu. Ar fi a doua mare lovitură primită de fanii galacticilor după ce Cristiano Ronaldo a semnat cu Juventus. Astfel, Luka Modric își pregătește și el despărțirea de Real Madrid după ce a petrecut nu mai puțin de șase ani de zile în capitala Spaniei. O televiziune din Italia a anunțat că Modric este cel care a solicitat plecarea de la echipă. Croatul nu duce lipsă de oferte – aproape imediat gruparea italiană Inter Milano i-a contactat pe agenții jucătorului pentru a porni negocierile!

De remarcat că Modric nu a revenit încă la antrenamentele galacticilor. Croatul a primit nu mai puțin de trei săptămâni de vacanță după ce a participat la Campionatul Mondial din Rusia, turneu la care a și fost desemnat cel mai bun jucător. Acum,  cu oferta practic în buzunar, Modric pare mai mult decât pregătit să-i forțeze mâna lui Florentino Perez, președintele lui Real Madrid, în cazul în care acesta nu dorește să-l lase să plece. Este clar ca lumina zilei că după ce Cristiano Ronaldo a ajuns la Juventus, șeful Realului nu vrea să mai piardă încă un jucător cheie al echipei care a cucerit de 3 ori consecutiv UEFA Champions League.

Modric pleacă de la Madrid!

Mai mult de atât, Inter Milano pare echipa pe val în Europa în acest moment. Gruparea din Serie A a realizat deja mai multe transferuri importante. La adus pe Nainggolan de la Roma, pe Lautaro Martinez de la Racing Club sau pe De Vrij de la Lazio, însă vrea să facă în acest moment și o declarație de forță prin tentativa de a-l lua pe Modric de la Real. Venirea croatului ar fi înlesnită și de faptul că Inter are deja sub contract mai mulți coechipieri ai lui Modric de la naționala Croatiei, oameni despre care se spune că au lucrat din plin pe perioada petrecută în Rusia pentru a-l convinge pe Modric să accepte transferul.  Vrsalijko a fost adus și el sub formă de împrumut de la Atletico, dar la echipă mai sunt și Brozovic și Perisic.

Sunt însă și puncte negative în cv-ul lui Modric. Astfel, deși evoluția incredibilă a jucătorului de la Cupa Mondială, venită la câteva săptămâni după ce mijocasul de 33 de ani a cucerit UEFA Champions League, l-a făcut pe acesta unul dintre favoriții la Balonul de Aur,  faptul că a ratat aurul în urma finalei cu Franța i-a scăzut în mod dramatic șansele lui Modric de a câștiga acest trofeu acordat de France Football. În ultimul act de la Campionatul Mondial cocoșii galici s-au impus cu 4-2 în fața croaților.

Croatul Modric se află însă pe lista scurtă a celor nominalizați la FIFA Best. Are o companie selectă – alături de el se mai regăsesc francezii Griezmann, Mbappe și Varane, dar și portughezul Cristiano Ronaldo, jucătorul care a bifat de departe transferul verii prin trecerea de la Real Madrid la Juventus Torino. Lusitanul a și obținut această distincție doi ani la rând, în 2016 și 2017. Și belgienii Kevin De Bruyne de la Manchester City și Eden Hazard de la Chelsea mai sunt pe listă, la fel ca Harry Kane de la Tottenham,  argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona sau egipteanul Mohamed Salah de la Liverpool.

9 goluri a marcat Luka modric pentru Real Madrid

Tags: