Sport

Modric și Carvajal schimbă istoria Ligii Campionilor după Real Madrid – Borussia Dortmund 2-0. Au egalat performanța istorică a lui Paco Gento

Dani Carvajal și Luka Modric au jucat și câștigat șase finale ale Ligii Campionilor, lucru pe care doar Paco Gento l-a mai reușit
02.06.2024 | 09:17
Modric si Carvajal schimba istoria Ligii Campionilor dupa Real Madrid  Borussia Dortmund 20 Au egalat performanta istorica a lui Paco Gento
Dani Carvajal și Luka Modric au castigat de sase ori finala Ligii Campionilor FOTO colaj fanatik
ADVERTISEMENT

Real Madrid a câștigat pentru a 15-a oară Liga Campionilor, record absolut și greu de egalat. Spaniolii au învins aseară Borussia Dortmund cu 2-0, în finala de la Londra, prilej de a atinge noi borne pentru unii dintre jucătorii ei.  

Carvajal, Modric. Kroos și Nacho – oamenii record de la Real Madrid

Astfel, Dani Carvajal și Luka Modrić i-au devansat pe foștii coechipieri Cristiano Ronaldo și Karim Benzema, și au ajuns la șase victorii în finalele UCL. Acest lucru a mai fost reușit doar de legendarul Gento, component de marcă al Realului din anii 1960. Paco Gento a câștigat Cupa Campionilor Europeni (actuala Liga Campionilor) în 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966.

ADVERTISEMENT

Toni Kroos, care se va retrage din fotbal după EURO 2024, a participat și el la șase campanii câștigătoare ale Ligii Campionilor, dar a luat parte la doar cinci finale, ratând-o pe cea din 2013. Teoretic, și Nacho, căpitanul madrilenilor aseară, a făcut parte din șase echipe victorioase, dar s-a aflat abia la a doua sa apariție într-o finală, după ce a jucat în 2018.

Așadar, Carvajal și Modric au șase Ligi Campionilor, toate jucate, în vreme ce Kroos și Nacho au tot șase. Germanul a jucat însă doar în cinci, iar spaniolul în două.

ADVERTISEMENT

Singurul fotbalist care sparge cât de cât dominația lui Real Madrid, la acest capitol, este italianul Maldini. Acesta a câștigat cinci Ligi ale Campionilor, toate cu AC Milan.

Cristiano Ronaldo a fost primul jucător care a câștigat cinci finale ale Ligii Campionilor, după ce a ridicat pentru prima dată trofeul cu Manchester United în 2008. El a adăugat alte triumfuri cu Real Madrid în 2014, 2016, 2017 și 2018.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș madrilen, brazilianul Casemiro, Andrés Iniesta și Clarence Seedorf – singurul om care a câștigat Liga Campionilor cu trei cluburi diferite – au patru victorii finale. Bale, Isco și Marcelo au apărut, de asemenea, doar în patru finale câștigate, rămânând pe bancă la finala din 2022.

Di Stefano și Puskas sunt golgheterii finalelor de UCL

De asemenea, Cristiano Ronaldo are un loc aparte și în clasamentul marcatorilor din finalele Ligii Campionilor. El a marcat patru goluri în ultimul act al competițiilor, unul pentru Manchester United și trei pentru Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, el rămâne la o oarecare distanță de recordul comun din toate timpurile de șapte goluri în finalele Ligii Campionilor. Acesta este deținut de alte personalități de la Real Madrid, Alfredo Di Stéfano și Ferenc Puskás.

Jucătorii cu cele mai multe finale de Ligii Campionilor câștigate (all-time)

6  – Dani Carvajal (Real Madrid)

6 – Francisco Gento (Real Madrid)

6 – Luka Modrić (Real Madrid)

5 – Cristiano Ronaldo (Man United, Real Madrid)

5 – Paolo Maldini (AC Milan)

5 – Alfredo Di Stéfano (Real Madrid)

5 – José María Zárraga (Real Madrid)

5 – Karim Benzema (Real Madrid)

5 – Toni Kroos (Real Madrid)

ADVERTISEMENT