Life

Modul inedit în care s-au cunoscut Joe și Jill Biden. Căsnicia lor a început acum 45 de ani

Modul în care s-au cunoscut Joe și Jill Biden este unul inedit. Președintele Statelor Unite ale Americii este căsătorit de 45 de ani cu partenera sa de viață.
06.05.2022 | 06:30
Modul inedit in care sau cunoscut Joe si Jill Biden Casnicia lor a inceput acum 45 de ani
Cum s-au cunoscut Joe și Jill Biden. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Joe și Jill Biden sunt căsătoriți de 45 de ani și s-au cunoscut într-un mod inedit. Președintele SUA a întâlnit-o pe actuala parteneră de viață prin intermediul fratelui său, care le-a aranjat o întâlnire pe nevăzute (blind date).

Cum s-au cunoscut Joe și Jill Biden

Jill Tracy Jacobs Biden, pe numele complet, l-a cunoscut pe actualul președinte SUA în martie 1975, după ce fratele lui Joe Biden, Frank, care o cunoștea din timpul facultății, le-a aranjat o întâlnire pe nevăzute.

ADVERTISEMENT

Înainte de această întâlnire, Joe Biden văsuse fotografia lui Jill într-o reclamă locală, iar trăsăturile ei fizice l-au impresionat. Fratele lui i-a dat numărul unei femei care ar fi fost potrivită pentru el, iar Joe Biden a contactat-o și a invitat-o în oraș. Surpriza a fost mare atunci când a realizat că era chiar femeia din reclama respectivă.

La vremea respectivă, Joe Biden era senator. Jill Biden i-a spus, la prima lor întâlnire, că l-a votat în 1972 și că știa despre tragedia care i-a marcat familia, potrivit The New York Times. Este cunoscut faptul că președintele SUA și-a pierdut fosta soție și fiica în 1972.

ADVERTISEMENT

În acea noapte, Jill a sunat-o pe mama ei și i-a spus că a întâlnit, în sfârșit, un gentleman. Deși era cu aproape nouă ani mai în vârstă decât ea, Jill a fost impresionată de manierele viitorului ei soț.

Jill Biden a absolvit facultatea în 1975 și s-a angajat o perioadă ca profesor suplinitor, după care a predat limba engleză cu normă întreagă, timp de un an, la Liceul St. Mark’s din Wilmington. A lucrat timp de cinci luni biroul lui Biden din Senat.

ADVERTISEMENT

Are și studii de masterat la West Chester University și Villanova University, dar și un doctorat în educație la Universitatea din Delaware.

Joe Biden a fost încurajat de copiii lui, Beau și Hunter, să se căsătorească cu Jill. Acesta a cerut-o în căsătorie de mai multe ori înainte să accepte. Jill era ezitantă din cauza responsabilității de a deveni soția unui bărbat cunoscut pe scena politică.

ADVERTISEMENT

Cei doi s-au căsătorit pe 17 iunie 1977, la New York. În 1981 s-a născut și fiica lor, Ashley. Copiii lui Joe Biden au iubit-o întotdeauna pe cea de-a doua soție a tatălui lor și au considerat-o mama lor.

Jill Biden a mai fost căsătorită înainte de mariajul cu Joe Biden

Înainte de a-l cunoaște pe Joe Biden, Jill a mai fost căsătorită, dar mariajul s-a terminat destul de repede. În 1970, atunci când avea doar 19 ani, s-a căsătorit cu fostul jucător de fotbal Bill Stevenson.

Cei doi s-au despărțit în 1974, însă divorțul a fost unul destul de tensionat. În urma procesului, Jill nu a primit jumătate din acțiunile barului de muzică rock pe care Bill Stevenson l-a deschis în timp ce erau căsătoriți. Divorțul civil a fost acordat în 1975.

În 2020, Bill Stevenson a vorbit despre divorțul de actuala Primă Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Acesta susținea, la momentul respectiv, că Jill și Joe Biden l-au trădat, întrucât actualul președinte SUA îi era prieten.

În plus, fostul soț al lui Jill Biden susține că relația ei cu Joe Biden a început în 1974, atunci când încă era căsătorită. Aceasta l-ar fi întâlnit, de fapt, pe Joe Biden în 1972, potrivit declarațiilor fostului soț.

“Jill și cu mine ne-am întâlnit pe plaja din Ocean City, New Jersey, în august 1969. Sigur, m-am îndrăgostit de ea, pentru că m-am căsătorit cu ea șase luni mai târziu.

Ne-am căsătorit în ’70, iar eu i-am făcut cunoștință cu Jill în ’72. Chiar înainte de alegerile din ’72, Jill, Joe, Neilia (n.r. prima soție a lui Joe Biden) și cu mine eram în bucătăria lui. Cum poți uita asta?”, a declarat Bill Stevenson pentru Inside Edition.

Prima Doamnă a Americii a negat spusele fostului soț

De altfel, Stevenson a mai spus că cineva a intrat în barul său pentru a-i cere despăgubiri pentru mașina sa, distrusă în urma unui impact cu cea a lui Jill, condusă de Joe Biden la momentul accidentului.

Jill Biden a negat afirmațiile fostului ei soț. Purtătorul său de cuvânt a declarat, pentru sursa menționată, că declarațiile lui Stevenson sunt “fictive”. Bărbatul ar fi ales să le spună pentru a-și promova cartea autobiografică.

ADVERTISEMENT
Tags: