Sport

Mohamed Salah a marcat golul anului în Premier League, a la Maradona. Video

Marele derby al etapei a 7-a din Premier League le-a pus față în față pe Liverpool și Manchester City, iar Mohamed Salah a reușit golul anului.
03.10.2021 | 21:12
Mohamed Salah a marcat golul anului in Premier League a la Maradona Video
ADVERTISEMENT

Meciul de pe Anfield Road s-a terminat cu un spectaculos 2-2 de care beneficiază Chelsea, care rămâne astfel în fruntea clasamentului.

Cel mai așteptat meci al acestui sfârșit de săptămână a început modest, prima repriză fiind una mult tacticizată și în care doar Phil Foden a ratat o ocazie uriașă.

ADVERTISEMENT

Golul anului în Premier League, semnat de Mohamed Salah

Însă, repriza secundă s-a ridicat la nivelul așteptat de toată lumea, iar starul care s-a pus în vârful derby-ului a fost Mohamed Salah cu golul anului reușit în Premier League.

La scorul de 1-1, starul egiptean a realizat o fază absolut magnifică prin care a adus aminte de virtuozitatea de geniu a regretatului Diego Maradona.

ADVERTISEMENT

Era minutul 76 când Salah a primit o minge de la Curtis Jones în partea dreaptă, dar imediat a fost înconjurat de trei adversari. Messi al Africii a ieșit superb cu mingea la picior din încercuirea lui Cancelo, Foden și Bernardo Silva și și-a continuat cursa spre poarta adversă.

În calea sa a apărut spaniolul Aymeric Laporte, dar egipteanul a făcut o nouă magie. Un dribling care l-a lăsat fără replică pe fundașul lui Pep Guardiola, iar apoi, dintr-un unghi extrem de închis, a reușit să strecoare balonul pe lângă Ederson.

ADVERTISEMENT

Acțiunea de toată frumusețea a lui Mohamed Salah a ridicat în picioare fanii și a dat startul nebuniei pe Anfield Road. Din păcate pentru ”cormorani”, bucuria a fost de scurtă durată, starul lui City, Kevin De Bruyne, stabilind scorul final, 2-2, cu un șut din marginea careului mare deviat decisiv de Matip.

Remiză pentru Chelsea

Înainte de reușita de poveste a lui Salah, Liverpool reușise să deschidă scorul în minutul 59 prin ”geamănul” Sadio Mane. Senegalezul a primit o pasă pe culoar chiar de la egiptean și a deblocat tabela cu un șut plasat pe lângă Ederson.

ADVERTISEMENT

Mannchester City a replicat 10 minute mai târziu prin Phil Foden. Brazilianul Gabriel Jesus a primit un balon în partea dreaptă, a intrat în centru, i-a pasat lui Foden și acesta a înscris cu un șut din unghi pe lângă Alisson.

După remiza de pe Anflied Road, lider în Premier League este Chelsea cu 16 puncte, urmată de Liverpool cu 15 puncte, iar apoi se află nu mai puțin de patru formații cu 14 puncte: Manchester City, Manchester United, Everton și Brighton.

Golul fenomenal al lui Mohamed Salah a venit la scurt timp după ce s-a vehiculat o eventuală plecare a sa de la Liverpool. ”Cormoranii” încearcă să-i prelungească înțelegerea, dar egipteanul a cerut un salariu de 500.000 de lire sterline pe săptămână, considerat exagerat.


  • (P) Cota Get’s Bet pentru Leicester – Manchester United: 1,80 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT