Premier League

Mohamed Salah, campion şi la omenie: a salvat de la bătaie un om al străzii!

07.10.2020 | 12:44
Mohamed Salah campion si la omenie a salvat de la bataie un om al strazii
Mohamed Salah Foto: Liverpool Echoo.co.uk
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah este de departe MVP-ul din vestiarul lui Liverpool. Sarabanda de goluri reuşite de egiptean în toate competiţiile a ajutat la câştigarea trofeului Champions League şi sezonul trecut la recucerirea titlului din Premier League după trei decenii.

Însă calităţile lui Mo Salah nu se opresc doar la nivelul firului de iarbă. Acolo se dovedeşte un killer înnăscut, dar atitudinea sa pozitivă şi cea mai importantă este dată de latura umană, una care este demnă de un mare campion.

ADVERTISEMENT

În Egipteste privit ca un erou naţional, pe de o parte pentru că golurile sale au adus naţionala Faraonilor din nou la un turneu final de CM în vara lui 2018 după 28 de ani, dar mai ales pentru că este autorul a foarte multe acţiuni de caritate în folosul compatrioţilor săi.

Mohammed Salah, recunoscut pentru actele sale de caritate. A pus pe fugă doi huligani care agresaseră un homeless

Şi la Liverpool, Mo Salah a reuşit să intre în sufletele suporterilor nu numai prin contribuţia de golgeter. Este binecunoscut episodul din perioada de lockdown la începutul pandemiei în Marea Britanie când Salah a oprit la o staţie de benzină în apropiere de Liverpool şi a plătit câte un plin la toate maşinile care aşteptau la rând.

ADVERTISEMENT

Recent, vedeta lui Jurgen Klopp a apărut din nou în paginile tabloidelor din Marea Britanie, mai precis în The Sun, care oferă şi imagini de la evenimentul în care a fost implicat Salah şi este vorba de o nouă situaţie care scoate în relief calitatea deosebită a omului Salah.

Concret, un grup de indivizi tăbărâseră asupra unui om al străzii în apropiere de o staţie de benzină. Salah, care trecea pe acolo, a oprit imediat şi s-a dus glonţ la huligani, punându-i pe fugă.

ADVERTISEMENT
Mohamed Salah, campion şi la omenie! A salvat de la bătaie un om al străzii. Momentul intervenţiei lui Salah. Foto: The Sun.co.uk

Omul străzii a rămas şocat când a primit o sută de lire

Apoi a stat de vorbă cu amărâtul care fusese înghesuit de cei doi tineri puşi pe fapte rele, i-a dat o hârtie de o sută de lire şi i-a promis că îi va face rost de o invitaţie la primul meci al lui Liverpool la care publicul va avea din nou acces pe stadioane.

David Craig a rămas suprins când a primit 100 de lire de la Mo Salah. foto: thesun.co.uk

David Craig, 50 de ani, cel care de şase ani a devenit om al străzii, după ce el şi familia lui şi-au pierdut toată agoniseala, a mărturisit pentru The Sun că a trăit cea mai mare emoţie când l-a văzut intervenind pe Salah şi apoi dându-i o sută de lire.

ADVERTISEMENT

“Mo este un erou real şi nu am cuvinte de recunoştinţă. A fost absolut magnific. Cei doi voiau să mă bată pentru că stau să cerşesc şi nu caut de lucru. Atunci a intervenit el şi au plecat. Apoi s-a dus la un bancomat şi mi-a adus o hârtie de o sută de lire. Îl iubesc şi ca fan Liverpool, dar mai ales ca om”, a declarat, cu lacrimi în ochi, David Craig.

ADVERTISEMENT