Sport

Mohamed Salah, cel mai bun fotbalist al sezonului în Premier League. Pe cine a învins superstarul lui Liverpool

Mohamed Salah (29 de ani) a fost desemnat cel mai bun fotbalist din Premier League, în sezonul 2021-2022, conform anchetei întocmite de către Asociația Jurnaliștilor de Fotbal.
29.04.2022 | 14:00
Mohamed Salah cel mai bun fotbalist al sezonului in Premier League Pe cine a invins superstarul lui Liverpool
Mohamed Salah, cel mai bun fotbalist al sezonului în Premier League. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah are parte de un sezon excepțional. Echipa sa, Liverpool, e în cărți pentru cucerirea a patru trofee: Cupa Ligii Angliei, Cupa Angliei, campionatul și Liga Campionilor. Până atunci, egipteanul a câștigat deja un titlu individual, acela de cel mai bun fotbalist din Premier League.

Mohamed Salah, desemnat fotbalistul sezonului în Premier League

Mohamed Salah a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului 2021-2022 în Premier League într-o anchetă pe care au efectuat-o jurnaliștii britanici. Superstarul egiptean a primit 48% din voturi și le-a luat astfel fața lui Kevin De Bruyne (30 de ani), de la Manchester City, și lui Declan Rice (23 de ani), mijlocaș la West Ham United.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, premiul acordat de Asociația Jurnaliștilor de Fotbal pentru cel mai bun jucător din campionatul englez a ajuns la stoperul lui Manchester City, Ruben Dias (24 de ani).

În ceea ce privește fotbalul feminin, jucătoarea de la Chelsea, Sam Kerr (28 de ani) a primit aceeași distincție ca Mo Salah.

ADVERTISEMENT

„Atât Mo, cât și Sam au fost remarcabili în acest sezon, doborând recorduri atât pentru club, cât și pentru țară.  respective. Faptul că au câștigat cu marje atât de convingătoare subliniază cât de buni au fost în acest sezon”, a transmis președintele FWA, Carrie Brown, pe site-ului oficial al organizației, citat de Goal.com.

Liverpool ar putea rămâne fără egiptean

Salah mai are contract cu „cormoranii” până în vara lui 2023, dar ar putea pleca de pe Anfield. Fotbalistul care a marcat 30 de goluri în toate competițiile în acest sezon nu a semnat încă prelungirea și a lăsat de înțeles că există posibilitatea unui transfer de la Liverpool.

ADVERTISEMENT

„În privinţa viitorului meu, încă nu pot să vă spun concret. Mai am un an de contract şi cred că fanii ştiu ceea ce doresc. Însă, în ceea ce priveşte contractul, nu este vorba doar de bani. Acest club înseamnă foarte mult pentru mine.

Mă bucur de fotbal aici mai mult decât oriunde. Am dat totul pentru acest club şi toată lumea ştie asta. Aici este ca o familie”, a declarat Salah pentru revista FourFourTwo.

ADVERTISEMENT

Liverpool, care a câștigat deja Cupa Ligii Angliei, se află deja cu un pas în ultimul act din UEFA Champions League, e calificată în finala Cupei Angliei și are șanse la titlu, fiind la doar un punct în urma liderului Manchester City.

„Nu sunt neliniştit. Actualul sezon încă nu s-a încheiat. Trebuie să-l încheiem în cel mai bun mod posibil, este lucrul cel mai important. Apoi, în ultimul an, vom vedea ce se va întâmpla”, a adăugat atacantul african.

ADVERTISEMENT