Sport

Mohamed Salah, foc și pară pe Jose Mourinho. De ce a plecat egipteanul cu adevărat de la Chelsea: „Îmi cerea să mă schimb”

Mohamed Salah a făcut pasul în fotbalul mare la Chelsea, în 2014, dar egipteanul n-a jucat decât 19 meciuri la gruparea de pe Stamford Bridge. Jose Mourinho e arătat acum cu degetul pentru eșecul la albaștri.
30.11.2021 | 17:12
Mohamed Salah foc si para pe Jose Mourinho De ce a plecat egipteanul cu adevarat de la Chelsea Imi cerea sa ma schimb
ADVERTISEMENT

Neadaptarea  Stamford Bridge a dus la împrumutul lui Mohamed Salah la Fiorentina și AS Roma, „capitolinii” cumpărându-l definitiv în 2016, înainte ca acesta să devină un megastar la Liverpool.

La cinci ani distanță de la despărțirea de Chelsea, egipteanul a dezvăluit motivul pentru care a plecat de la gruparea londoneză. Salah se simțea obligat să își schimbe stilul de joc pentru a se impune în echipă. Jose Mourinho era managerul lui Chelsea atunci când Salah a fost transferat de la Basel, în 2014.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, vinovat pentru eșecul lui Mohamed Salah la Chelsea

Transferul de la Roma la Liverpool, din 2017, în schimbul a 42 de milioane de euro, a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat lui Mo Salah, el devenind unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume și unul dintre golgheterii Premier League.

Africanul are acum la activ nu mai puțin de 106 goluri marcate în campionatul Angliei în cele 150 de meciuri începute ca titular în tricoul „cormoranilor”. Sezonul trecut, mijlocașul a marcat 31 de goluri în toate competițiile, iar acum are deja 17 reușite în 18 apariții.

ADVERTISEMENT

„Serie A m-a ajutat enorm. Am amintiri minunate de la Roma și Florența, unde am primit multă afecțiune. Când eram la Chelsea, mi se cerea să îmi schimb stilul de joc și cultura. Simțeam că mi se impune să schimb modul în care joc eu.

Așa că am plecat în Italia și m-am descurcat bine. Acea perioadă m-a ajutat enorm să ajung unde sunt acum”, a declarat Mo Salah.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp, nemulțumit de locul pe care s-a clasat Salah pentru Balonul de Aur

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a terminat pe locul 7 în clasamentul pentru Balonul de Aur, cu 121 de puncte, motiv care a stârnit nemulțumirea managerului de la Liverpool, Jurgen Klopp.

În 2021, Salah a marcat 32 de goluri pentru echipa de club, la fel cât a marcat și câștigătorul Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

„Cred că Salah trebuia să fie mai sus în clasament. Dar nu este vina mea, voi (n.r. – jurnaliștii) trebuie să vă convingeți colegii.

Nu știu sigur cine merita cu adevărat trofeul. Ideea e că lui Lionel Messi i-l poți da oricând, având în vedere cariera sa și ce fotbalist este.

Dar dacă nici de această dată nu i-l dai lui Robert Lewandowski, atunci cred că e foarte greu să îl mai obțină altcineva. Mo ar fi meritat în mod cert să se claseze mai sus”, a declarat Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT