Fotbal international

Mohamed Salah, dorit de naţionala Egiptului pentru JO de la Tokyo. Negocieri cu Liverpool şi cu Jurgen Klopp

31.07.2020 | 12:31
Mohamed Salah dorit de nationala Egiptului pentru JO de la Tokyo Negocieri cu Liverpool si cu Jurgen Klopp
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah este incontestabil starul lui Liverpool şi cel mai iubit jucător al cormoranilor de către fanii de pe Anfield Road. Dar egiptean fiind golgeterul lui Jurgen Klopp este şi simbolul echipei sale naţionale.

Care echipă naţională a obţinut biletele de participare la JO de la Tokyo, cea mai mare competiţie sportivă a lumii, care trebuia să aibă loc în această vară, dar urmare a pandemiei de COVID 19 a fost mutată cu un an mai târziu. Şi această calificare reprezintă un eveniment extrem de important pentru o ţară care mai mereu a avut participări nesemnificative la Olimpiade.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, selecţionerul Egiptului, Shawky Gharib, nici nu concepe ca la Tokyo liderul echipei să nu fie starul lui Liverpool. Salah a fost omul care a calificat Egiptul şi la ultimul turneu final de CM, din Rusia, după o pauză de 28 de ani.

Mohamed Salah, vedeta Egiptului la JO de la Tokyo în 2021

Selecţionerul egiptean spune că Mohamed Salah este un bun naţional al Egiptului şi că o ţară întreagă îl adulează, considerându-l cel mai reprezentativ ambasador al ţării în lume la acest moment, omul care face cel mai des să se vorbească despre Egipt în lume.

ADVERTISEMENT

“Mohamed Salah reprezintă Egiptul şi nu se poate ca vara viitoare, la Jocurile Olimpice, ca el să nu fie pe teren în tricoul echipei naţionale la cea mai prestigioasă competiţie sportivă a lumii.

Selecţionerul Egiptului nu concepe să lipsească Salah

Foarte mulţi sportivi visează să reprezinte ţările lor la Olimpiade, considerând acest lucru drept onoarea supremă, aşa încât nu am nici un dubiu că şi Mohamed Salah va îmbrăţişa fără ezitare propunerea noastră şi va fi bucuros să poată juca pentru ţara sa la Tokyko” – a spus Shawky Gharib.

ADVERTISEMENT

În afara lui Mohamed Salah un alt jucător din Premier League aflat pe lista selecţionerului egiptean este mijlocaşul lui Aston Villa, Trezeguet, cel care a contribuit enorm la salvarea de la retrogradare a clubului său, marcând golul victoriei cu Arsenal.

A mai colaborat cu Klopp pe când acesta antrena la Mainz

Shawky Gharib a dezvăluit faptul că va sosi curând în Anglia, pentru a discuta personal cu antrenorul Jurgen Klopp. “Sunt convins că voi găsi înţelegere la Klopp, aşa cum s-a mai întâmplat acum câţiva ani când era la Mainz şi i-am cerut să îi dea drumul lui Mohamed Zidan şi a acceptat. Ştiu că Olimpiada se suprapune cu debutul în sezonul 2021-2022 din Premier League dar prioritate are ţara de unde provine jucătorul”.

ADVERTISEMENT

Între timp Mohamed Salah şi-a pus fanii la treabă pe reţelele de socializare, după ce a apărut cu un nou look, o tunsoare care a strâns multe aprecieri şi l-a determinat pe un suporter al cormoranilor să îi sugereze să îi dea o parte din păr şi brazilianul Fabinho, recunoscut pentru ţeasta sa pleşuvă.

ADVERTISEMENT