Fotbal international

Mohamed Salah, în lacrimi după eliminarea Egiptului la Cupa Africii. Africa de Sud a produs surpriza turneului

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 07.07.2019 | 11:24
Mohamed Salah, în lacrimi, după eliminarea Egiptului de la Cupa Africii

Presa din întreaga lume a publicat fotografia starului lui Liverpool, Mohamed Salah, în lacrimi, după eliminarea Egiptului la Cupa Africii. Egipt a jucat în optimi cu Africa de Sud şi fiind şi ţara organizatoare a turneului final era considerată drept mare favorită a merge mai departe. Însă faraonii au făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani şi succesul Bafana-Bafana este absolut meritat, pentru că galben-verzii au avut marile ocazii ale acestui joc.

Mohamed Salah în lacrimi după Egipt – Africa de Sud 0-1 la Cupa Africii

Egipt a câştigat Cupa Africii de şapte ori până acum şi după ce a primit organizarea competiţiei de la oficialii CAF ca urmare a faptului că ţara desemnată iniţial drept gazdă, Camerun, nu prezenta nici suficientă securitate şi infrastructura oferită era inacceptabilă, visul pentru al optulea trofeu a venit de la sine pentru Mohamed Salah şi colegii săi.

În grupă Egipt a defilat, lăsând fără replică adversarii, dar la primul meci eliminatoriu a clacat neaşteptat în faţa unei echipe învingătoare în Cupa Africii doar în 1996 şi care acum a reuşit abia a treia prezenţă în sferturile de finală! Mai mult, sud-africanii, cu o singură victorie în grupă, au ajuns în optimi doar prin faptul că au prins un bilet pentru cele mai bune echipe situate pe locul 3.

Mohamed Salah nu a putut face nimic, nici măcar portretul său ţinut în mâini de un fan nu a avut efect

Lovitura mortală cu cinci minute înainte de final

Totul era pregătit pentru sărbătoarea calificării în sferturi, acolo unde lucrurile deveneau mai serioase, pentru că Nigeria este o echipă redutabilă. Un stadion îmbrăcat total în roşu aştepta să înceapă spectacolul şi apoi să urmeze fiesta, fanii egipteni venind cu un vast arsenal sonor, pentru a purta spre victorie pe Salah şi colegii săi.

Însă Egipt a jucat foarte slab şi şi-a creat abia una sau două ocazii, nici una prin legenda Salah. Şi, după ce au ratat trei-patru mari situaţii sud-africanii au lovit mortal cu cinci minute înainte de final: contraatac de manual, finalizat superb de Theminkosi Lorch. Final cu asalt disperat în roşu, lipsit de luciditate şi epilog cu lacrimile lui Salah, care sunt şi ale unei întregi ţări.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!