Fotbal international

Mohamed Salah, îngerul păzitor pentru egipteni. A construit o stație pentru ambulanțe

04.07.2020 | 11:11
Mohamed Salah ingerul pazitor pentru egipteni A construit o statie pentru ambulante
Mohamed Salah, îngerul păzitor pentru localitatea sa natală din Egipt. A construit o stație pentru ambulanțe. Foto: The Sun.co.uk
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah este la această oră, fără îndoială, unul dintre cei mai buni atacanți din lume. Vârful lui Liverpool valorează cel puțin 150 de milioane euro și a avut o contribuție uriașă la readucerea titlului de campioni ai Angliei pe Anfield Road după 30 de ani de așteptare.

Mohamed Salah este, indiscutabil, un om pentru care nu pot exista probleme materiale. Numai că starul egiptean nu încearcă, asemenea altor vedete din Premier League sau din alte campionate de top, să epateze prin opulența averii sale, a proprietăților, colecției de mașini din garaj etc.

ADVERTISEMENT

Omul de gol al cormoranilor, indiferent cât de mult i-a oferit lui viața, nu a uitat niciun moment de unde a plecat și de faptul că a avut șansa să fie lipsit de orice griji, în timp ce numeroși semeni ai săi se confruntă cu mari lipsuri zi de zi și se zbat într-o sărăcie cruntă.

Mohamed Salah, încă o faptă caritabilă în folosul locuitorilor din orașul natal, Nagrig

Salah și senegalezul Sadio Mane sunt personajele atipice lumii fotbalului, pentru care faptul că astăzi sunt oameni înstăriți nu înseamnă altceva decât că trebuie să întoarcă spre cei nevoiași din averea lor, pentru a-i ajuta.

ADVERTISEMENT

Ultima realizare a lui Mohamed Salah este construirea, cu suma de 37.000 de euro, a unei stații pentru ambulanțe în localitatea natală, Nagrig. Care a fost dată în folosință zilele trecute în prezența tatălui fotbalistului și a primarului, Mo Salah neputând fi prezent pentru că este angrenat cu echipa în etapele de campionat rămase până la sfârșitul sezonului.

Ce a mai realizat Salah pentru localitatea natală

Ridicarea acestei stații pentru ambulanțe era un lucru absolut necesar în condiții în care pandemia de coronavirus a lovit și Egiptul și nu reprezintă altceva decât un nou dar oferit de jucător locuitorilor din Nagrig.

ADVERTISEMENT
Mohamed Salah, îngerul păzitor pentru localitatea sa natală din Egipt. A construit o stație pentru ambulanțe. Foto: The Sun.co.uk

Până acum, Salah a mai ridicat o școală pentru fete, a adus cele mai performante instalații pentru copii să poată face sport, a cumpărat cele mai performante echipamente și aparatură medicală și pe perioada pandemiei a cumpărat tone de mâncare pentru oameni.

A refăcut un spital distrus de bombardament

Faptele sale de caritate au devenit un lucru obișnuit în Egipt. În 2017 a donat 35.000 de euro pentru Asociația Foștilor Jucători din Egipt, cu scopul de a fi ajutați ex/fotbaliștii aflați într-o situație materială precară.

ADVERTISEMENT

Totodată, imediat cum a auzit că o bombă a distrus o parte din clădirea unui spital pentru bolnavii de cancer a doua zi a și trimis banii necesari refacerii stabilimentului medical și a reconsolidării acestuia. Iar la Liverpoola devenit notoriu gestul său de a face plinul la benzină la absolut toate mașinile care au avut șansa să se afle în acel moment în stație.

ADVERTISEMENT