Premier League

Mohamed Salah a ajuns pe coperta Time Magazine. E socotit printre cele mai influente 100 de personalități ale lumii

18.04.2019 | 16:06
Mohamed Salah a ajuns pe coperta Time Magazine E socotit printre cele mai influente 100 de personalitati ale lumii

Vedeta lui Liverpool, atacantul egiptean Mohamed Salah, a ajuns pe coperta prestigioasei reviste de talie mondială Time Magazine. Realizatorii acesteia îl consideră pe Salah drept una dintre cele mai influente 100 de personalități din lume la acest moment, ceea ce înseamnă că egipteanul are un mare impact asupra oamenilor nu numai în plan sportiv.

Mohamed Salah pe coperta prestigioasei reviste Time Magazine

Dintre marii sportivi ai lumii doar jucătorul de golf Tiger Woods și baschetbalistul LeBron James, în prezent la Los Angeles Lakers, au mai avut această onoare de a fi coperta Time de-a lungul timpului și de a beneficia de un consistent spațiu în interior în cadrul unui amplu interviu la care au răspuns. Mohamed Salah este prezentat drept icoana Egiptului, la care se închină mai mulți decât la orice alt obiect religios.

Salaheste și un personaj de mare bun simț și modestie. Spre deosebire de opulența nunților făcute de marile vedete ale sportului, în special din fotbal, cea a lui Salah a impresionat prin faptul că a fost deschisă tuturor celor dornici să participe, inclusiv oameni simpli, fără nici o pretenție materială din partea jucătorului. Apoi, după calificarea Egiptului la turneul final al CM din Rusia 2018 un mare bogătaș i-a făcut cadou o proprietate, dar Salah i-a cerut să facă acte de caritate pentru oameni săraci în locul donației.

Mohamed Salah pe coperta Time Magazine
Mohamed Salah pe coperta Time Magazine

Salah cere o schimbare de atitudine a lumii musulmane față de femei

În cadrul interviului acordat pentru Time Salah a luat taurul de coarne într-un subiect extrem de delicat pentru lumea musulmană, despre statutul femeii în acest tip de societate. Salah este un revoluționar la acest capitol și cere direct o schimbare totală de abordare a acestui subiect în raport cu noile reguli ale societății la nivel mondial.

“Nu sunt alternative. Este momentul unei schimbări hotărâte de atitudine în cultura noastră referitor la femei. Nu mai putem merge înainte ca pe vremuri. Femeia are un alt rol în societate, aportul ei este din ce în ce mai important, prin urmare trebuie complet reconsiderat rolul ei și poziția ei în societatea egipteană. Eu voi milita hotărât pentru această schimbare”.