Fotbal international

Mohamed Salah, salariu uriaș la Liverpool! Devine cel mai bine plătit jucător din Premier League

21.07.2019 | 20:08
Mohamed Salah, salariu uriaș la Liverpool! Ar deveni cel mai bine plătit jucător din Premier League Salah ar urma să câștige peste 22 de milioane de lire anual. (Sursă foto: Twitter.com)

Starul egiptean al celor de la Liverpool, Mohamed Salah, urmează să semneze o prelungire a contractului cu deținătoarea Champions League. Chiar dacă Salah a parafat o nouă înţelegere cu gruparea de pe Anfield în vara anului trecut, valabilă până în 2023, șefii “cormoranilor” vor să se asigure că mijlocașul de bandă nu este tentat de ofertele granzilor din Spania, Real Madrid dorindu-l pe Salah înainte de aducerea lui Hazard. Dacă părțile se vor înțelege, Salah ar deveni cel mai bine plătit fotbalist care evoluează în Premier League, cu un salariu săptămânal de 430 de mii de lire săptămânal, după cum informează britanicii de la The Sun.

Mohamed Salah, salariu uriaș la Liverpool

După noul contract, Salah l-ar devansa pe Alexis Sanchez în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din prima ligă engleză. Jucătorul din Chile câștigă 315 mii de lire săptămânal , cu peste 100 de mii de lire mai puțin decât urmează să încaseze Mohamed Salah.

Contractul anual al egipteanului se va ridica la 22,4 milioane de lire pe an, față de 21,5 cât câștigă Sanchez la Manchester United. Al treilea în acest top ar deveni mijlocașul ofensiv german al lui Arsenal, Mesut Ozil.

Salah s-a dovedit o adevărată reușită pe piața transferurilor pentru Liverpool. În primul sezon de la revenirea în Premier League, campionat în care “Mo” a mai evoluat, fără prea multe reușite însă, la Chelsea, africanul a câștigat titlul de cel mai bun jucător din campionatul englez, fiind și cel mai bun marcator, cu 32 de goluri.

Cel de-al doilea sezon a reprezentat, de asemenea, un adevărat succes pentru Salah la Liverpool, câștigând cu echipa condusă de Jurgen Kloop trofeul Champions League, după o pauză de 14 ani.

În această vară, Mohamed Salah a participat alături de echipa națională a Egiptului la Cupa Africii pe Națiuni. Rezultat nu a fost însă pe măsura așteptărilor, egiptenii fiind eliminați în faza optimilor de selecționata Africii de Sud, scor 1-0.

Salah, care a adunat 104 apariții pentru Liverpool în toate competițiile, reușind 71 de goluri și 29 de pase decisive, este cotat de site-ul Transfermarkt.de la 150 de milioane de euro.