Mohammad Murad, miliardarul libanez care s-a vrut primarul Mangaliei, dar n-a fost pe placul prea multor mangalioți, tot și-a găsit un loc călduț în Palatul Parlamentului în care să-și desfășoare activitatea.
Omul de afaceri libanez, Mohammad Murad, care derulează o serie de afaceri în domeniul industriei HORECA, a găsit soluția să scape de problemele cu care se confruntă acest domeniu de activitate. De asemenea, Murad își îndeplinește încă un vis mai vechi, cel privind intrarea directă în sfera de influență politică.
Libanezul este cel care îi va hrăni pe aleșii neamului începând din toamnă. Una dintre firmele lui Murad va prelua serviciile oferite până acum deputaților de cantina acestei Camere a Parlamentului. Surse politice din conducerea Camerei Deputaților susțin că lui Murad i-a fost facilitat accesul la prestarea acestor servicii de către cei de la putere, respectiv de către liberali, cu concursul și sprijinul USR-ului.
Problema infiltrațiilor din tavanul bucătăriei cantinei și a sălii de mese a Camerei Deputaților s-au dovedit de-a dreptul providențiale pentru intențiile lui Mohammad Murad de a intra ca investitor în Parlament.
În loc să găsească soluția problemei scurgerilor și a infiltrațiilor prin tavane, conducerea Camerei a decis strămutarea restaurantului în elegantul Salon Brâncovenesc. Bucătăria a rămas neclintită însă.
La scurtă vreme, directoarea Biroului de Comunicare a Camerei, Gabriela Enea, anunța eliptic că s-a decis la nivelul conducerii Camerei Deputaților externalizarea serviciilor de asigurare și servire a mesei pentru parlamentari și angajații din Casa Poporului. Vestea a trecut fără prea mare tam-tam până liberalii s-au dat de gol că cel care va prelua acest serviciu este nimeni altul decât un apropiat al președintelui Ludovic Orban, omul de afaceri libanez, Mohammad Murad.
Dacă până acum prețurile relativ mici ale mâncării servite la fostul restaurant al Camerei Deputaților erau subiect de glume și chiar invidie pentru toți românii, nu același lucru se va întâmpla și pe viitor. Firma lui Murad a dat asigurări conducerii Camerei că nu se va mai pune niciodată problema calității îndoielnice de până acum a meniului, dar și faptul că prețurile felurilor de mâncare vor crește corespunzător. Noii investitori susțin că meniul va fi unul diversificat, proaspăt și adecvat cerințelor aleșilor.
Până la toamnă când Murad își va deschide restaurantul, politicienii noștri nu vor muri de foame la serviciu. Aceștia pot mânca în continuare la vechea cantină a Camerei, aflată acum în Salonul Brâncovenesc, la aceleași prețuri aflate puțin sub nivelul celor al cantinelor din supermarketuri. Sau pot alege să meargă la restaurantul Senatului, aflat la un perete distanță.
La vară, în timpul vacanței parlamentare ar urma să fie reamenajat întreg Salonul Brâncovenesc, după planurile noilor investitori, conform documentului aprobat de Biroul Permanent al Camerei Deputaților.
Simpaticul om de afaceri libanez, Mohammad Murad, a ajuns conteze politic la cel mai înalt nivel încă din iulie 2017. Atunci liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul de la acea vreme, Mihai Tudose, împreună cu miniștrii Turismului și Tineretului participau la inaugurarea unui hotel de 5 stele de-al lui Murad, care a costat peste 10 milioane de euro, și unde o cameră medie costă 400 de euro/noapte, iar cea mai scumpă ajunge la 1500 euro.
În iulie 2020, fostul premier și actualul președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a participat, împreună cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, și alți membri importanți din partid, la inaugurarea unui complex turistic care a fost reabilitat de Mohammad Murad cu aproximativ 40 de milioane de euro, în stațiunea Olimp, din sudul litoralului românesc.
Concomitent, Mohammad Murad își anunțase candidatura la primăria Constanței, încurcând oarecum planurile PNL de susținere a candidatului lor, Vergil Chițac. Brusc, Murad a lăsat baltă Constanța și s-a reorientat către Mangalia, dar fără să câștige primăria acesteia. A fost învins chiar de către candidatul PNL.
Conducerea Direcției comunicare și relații publice a Camerei Deputaților susține că ”Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat, de principiu, în data de 1 aprilie 2021, un Memorandum intern privind externalizarea, parțial sau în integralitate, a unor activități oferite în cadrul Centrului Internațional de Conferințe, prin Direcția alimentație, Secretariatul general fiind împuternicit cu derularea procedurii de externalizare”.
Potrivit precizării transmise redacției, ”până la acest moment, Direcția Achiziții Publice nu a demarat nicio procedură de licitație/achiziție privind externalizarea acestor activități oferite în cadrul Centrului Internațional de Conferințe, prin Direcția alimentație”.