News

Moise Guran a explodat! Mesaj pentru Eugen Teodorovici: „Nu ţi-e puţin jenă?”

07.08.2019 | 10:21
Moise Guran a explodat Mesaj pentru Eugen Teodorovici Nu tie putin jena

Rectificarea bugetară anunțată de Eugen Teodorovici care intenționează astfel să taie sume semnificative de la Transpporturi, Sănătate și Educație, nu este privită cu ochi tocmai buni de specialiști, cel mai vehement dintre aceștia fiind Moise Guran. Fostul realizator al emisiunii de profil economic Biziday, acesta a lansat un atac dur la adresa ministrului Finanțelor Publice, chiar în cadrul unei emisiuni televizate.

Moise Guran, mesaj dur pentru Eugen Teodorovici

Eu n-am mai fost de la Ministerul de Finanțe de pe timpul lui Victor Ponta, când ministru era tot Teodorovici. Rectificarea pe care o programase era mai adâncă decât cea care a rezultat. Vorbim doar de tăieri. Sumele tăiate sunt mult mai mici în cele din urmă.

Aici e o chestiune de comunicare. De unde a rezultat această diferență? Din creșterea luptei împotriva evaziunii fiscale, spune el. Să mori tu ? Scuzați-mă… Deci tu când vii și crești taxe și spui că o să recuperezi mai mult la taxe și vii și dai aministie fiscală. Unde e logica? Nu ți-e puțin jenă așa? Logica nu există aici, într-adevăr. El zice că în urma amnistiei fiscale va recupera mai mulți bani. Adică banii ăia nu erau trecuți în buget? Să mă ierte”, a declarat Moise Guran la Realitatea TV.

Eugen Teodorovici propune tăieri de la Educație, Transporturi și Sănătate. Sursa foto: digi24.ro
Eugen Teodorovici propune tăieri de la Educație, Transporturi și Sănătate. Sursa foto: digi24.ro

Moise Guran, despre Eugen Teodorovici: „Garcea al finanțelor”

Totodată, cunoscutul jurnalist a comentat noua taxă pentru băuturile alcoolice pe bază de zahăr, dar și majorarea accizelor la țigări, măsuri pe care ministrul Eugen Teodorovici a anunțat deja că intenționează să le introducă în cel mai scurt timp posibil.

Am pierdut nu știu câte sute de kilograme de heroină, vorbim despre Poliția de Frontieră, fenomenul intrării țigărilor fără taxe va crește pentru că așa este atunci când este cerere. În același timp, statul roman mizează în acest an în bugetul absolut fantezist pe care l-am criticat, oi fi și eu unul dintre habarniștii despre care zice domnul ministru, dar domnul ministru Teodorovici este un Gârcea al finanțelor.

Ei au mizat pe creșterea combaterii evaziunii fiscale. Este o chestiune de abecedar, când crești taxele, nu poți să faci combaterea evaziunii fiscale. Când vrei să faci scăderea evaziunii fiscale, ori menții taxele, dar cel mai des le scăzi, și, în același timp, mărești presiunea printr-o creștere a pedepselor pentru evaziunea fiscală sau printr-un push cu controale, cum a fost pe vremea lui Ponta, așa aduci la buget 7 miliarde și jumătate sau cât vor ei, la buget, din scăderea evaziunii fiscale”, a explicat Moise Guran pentru sursa citată.