Sport

Moldova – România 0-5. ”Tricolorii” încheie anul cu o victorie categorică. Speranțe pentru Euro 2024. Video

Echipa națională a României s-a impus de o manieră impresionantă în meciul amical cu Moldova, scor 5-0, și oferă speranțe pentru o calificare la Euro 2024.
20.11.2022 | 22:21
Moldova  Romania 05 Tricolorii incheie anul cu o victorie categorica Sperante pentru Euro 2024 Video
ADVERTISEMENT
20-11-2022
17:59

Moldova - România 0-5 (Moruţan 9, Drăguş 40, Cicâldău 61, Paraschiv 71 pen., Rus 89)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – România câștigă clar cu 5-0 în fața Moldovei, într-un meci pe care l-a controlat în totalitate.

Min. 89 – GOOOL România!!! Defensiva moldovenilor nu reușește să respingă un balon venit din corner și Rus, pe fază înscrie din 8 metri.

Min. 71 – GOOOL România!!! Intrat de doar câteva secunde pe teren, Paraschiv scoate un penalty după un fault al lui Armaș. Aflat la debutul sub ”treicolor”, tot el își asumă responsabilitatea execuției și transformă cu precizie.

Min. 61 – GOOOL România!!! Cicâldău marchează un gol fabulos la vinclu direct din lovitură liberă de la 23 de metri.

Min. 40 – GOOOL România!!! Drăguș a primit un balon în jumătatea adversă, a avansat cu mult curaj și a marcat cu un șut de la 16 metri.

Min. 11 – Opruț centrează din stânga, dar Pușcaș trimite greșit cu capul din poziție favorabilă și mingea trece mult pe lângă poartă.

Min. 9 – GOOOL România!!! Pușcaș a luat o acțiune pe cont propriu, a driblat doi adversari, i-a pasat lui Moruțan, care și-a așezat mingea pe șut și a înscris primul său gol la națională de la 15 metri.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul amical Moldova – România.

  • Moldova: Celeadnic – Platica, Dumbrăvanu, Bolohan, Armaş, Reabciuk – Rață, Moțpan, Ioniţă – Postolachi, Damașcan. Rezerve: Avram, Răilean – Ștefan, Dros, Plătică, Caimacov, Iovu,  Jardan, Stînă, Iosipoi, Revenco, Țurcan, Clescenco, Cojocari. Selecționer: Serghei Cleșcenco.
  • România: Târnovanu – Manea, Rus, Burcă, Opruț – Olaru, Băluță, 1Cicâldău – Moruțan, Pușcaș, Drăguș. Rezerve: Moldovan, Popa – Vătăjelu, Nedelcearu, Ștefănescu, Petrila, Pantea, M. Marin, Paraschiv, Drăgușin, Cordea, Sefer, Păun, Boloca. Selecționer: Edi Iordănescu.

Meciul amical Moldova – România are loc duminică, 20 noiembrie, cu începere de la ora 20:30. Tricolorii susţin al doilea joc test din această lună, după cel pierdut la Cluj în faţa Sloveniei cu scorul de 2-1. Selecţionerul Edi Iordănescu a declarat însă după acel meci faptul că a fost mulţumit de evoluţiile unor jucători, în condiţiile în care au absentat motivat multe nume importante din angrenajul tricolor.

Unde se joacă meciul amical Moldova – România

Întâlnirea amicală Moldova – România se dispută duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30 în capitala ţării vecine, Chişinău, pe stadionul unuia dintre cele mai vechi cluburi din Moldova, Zimbrul şi suscită un interes deosebit ,organizatorii estimând că tribunele vor fi ocupate în bună măsură.

ADVERTISEMENT

Întotdeauna partidele disputate între cele două ţări pe teritoriul Moldovei au fost aşteptate cu interes şi cu entuziasm de către iubitorii fotbalului din ţara vecină, în timp ce, la noi, să recunoaştem, un meci cu Moldova nu aduce foarte mulţi spectatori în tribune, fiind considerat un adversar neinteresant.

Cine transmite la TV partida amicală Moldova – România

Partida amicală Moldova – România se joacă duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul Zimbrul din Chişinău şi va fi transmisă pe micile ecrane în direct şi în exclusivitate de postul PRO Arena, cel care a difuzat şi jocul România -Slovenia. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Toate bune şi frumoase ca pentru un meci între prieteni doar că timpul nu a vut să ţină absolut de loc cu fotbalul şi cu dorinţa publicului moldovean de a asista la o partidă frumoasă, cu faze multe de poartă şi goluri. Toată ziua cerul va fi acoperit şi va ploua în mai multe rânduri. Va fi frig, 4 grade maxima la ora prânzului, aproape de zero grade la ora meciului care va fi condus de turcul Yaser Kamal Ugurlu, care a fost rezervă la partida cu Bosnia şi Herţegovina, 4-1 pentru tricolori în ultimul meci al grupei din divizia B a Ligii Naţiunilor, din care am retrogradat.

Ce jucători lipsesc din confruntarea amicală Moldova – România

De la bun început Edi Iordănescu s-a confruntat c u mari probleme de efectiv pentru că unele cluburi din Spania, din Italia şi din China nu au permis internaţionalilor români să se prezinte la convocare, situaţie în care s-au aflat Man şi Mihăilă de la Parma, Paşcanu de la Ponferradina, Raţiu de la Huesca şi, mai ales, Stanciu de la Wuhan.

ADVERTISEMENT

În plus au apărut accidenătările: Chiricheş şi Radu de la Cremonese, Alibec de la Farul, Bancu de la Universitatea Craiova şi Florin Tănase de la Al Wahda. În locul lor au fost aduşi jucători tineri, debutanţi, iar acum pentru meciul din Moldova nu va fi nici căpitanul Răzvan Marin, pentru că Empoli i-a dat acceptul să evolueze doar în primul meci. La molodveni îi vom revedea pe Postolachi de la UTA, Armaş, Damaşcan şi Raţă de la Voluntari.

Cote la pariuri la jocul amical Moldova – România

Pentru casele de pariuri chiar şi fără atâţia jucători absenţi România rămâne principala echipâ favorită să câştige meciul de la Chişinău. Elevii lui Edi Iordănescu au o cotă excelentă pentru a se impune, 1,75, faţă de 5,40 cât aui primit moldovenii. Şansă dublă 1X are cotă de 1,90 iar un gol primit de Moldovan sau Târnoveanu, care va apăra dintre ei, ajunge la cota de 1,80.

ADVERTISEMENT

În precedentele confruntări, toate amicale, am consemnat trei victorii ale României dar şi un foarte spectaculos egal tot la Chişinău, în 2011, când a fost 3-3. Au mai fost trei succese româneşti, 2-0 în 2005 şi 2-0 în 2007, dar ultima dată, în 2015 ne-am impus la limită, scor 2-1. Singurul meci jucat la Chişinău, a fost acel egal de 3-3.

ADVERTISEMENT