Fotbal intern

Moldovan a anunţat OFICIAL cînd semnează actele pentru preluarea Rapidului

UPDATE 14:45 / "Am încredere că vom obţine o victorie la Constanţa, care să ne ajute să revenim. Pancu şi Bălan au ceva probleme medicale, iar Doman va trebui operat la menisc. Am însă pe...
21.03.2014 | 14:30
Moldovan a anuntat OFICIAL cind semneaza actele pentru preluarea Rapidului
ADVERTISEMENT

UPDATE 14:45 / “Am încredere că vom obţine o victorie la Constanţa, care să ne ajute să revenim. Pancu şi Bălan au ceva probleme medicale, iar Doman va trebui operat la menisc. Am însă pe cine să mă bazez, cine să le ia locul. Între Rapid şi Farul există o tradiţie a meciurilor tensionate, disputate, la fel cum sigur va fi şi mîine. Atmosfera la echipă este bună, chiar am lucrat foarte mult la psihic în această săptămînă. Sînt încrezător că vom rezolva toate aspectele pînă pe 28 martie, care ne presează. M-am implicat personal, am avut discuţii cu actualul proprietar, lucrurile sînt pozitive şi sper ca în cel mai scurt timp să semnăm actele. Pînă luni vreau să rezolvăm tot. Nu este însă acum momentul să vorbim despre asta, ci mai mult despre meciul de la Constanţa”, a declarat Viorel Moldovan la o conferinţă de presă.

Viorel Moldovan îşi doreşte să schimbe statutul pe care îl are la Rapid! Fostul atacant al naţionalei vrea să renunţe la treningul de antrenor şi să preia costumul de patron. Moldovan a bătut deja palma cu actualul deţinător al clubului, Adrian Zamfir, iar astăzi ar trebui să se semneze şi actele. Sigur, toată lumea se întreabă dacă Viorel Moldovan are resursele necesare pentru a susţine financiar clubul. Răspunsul îl oferă FANATIK.RO, care a aflat că fostul internaţional nu va veni singur la cîrma clubului, ci însoţit de alţi trei oameni potenţi financiar.

ADVERTISEMENT

Virează 500.000 de euro în contul clubului

În primul rînd este vorba despre Cătălin Mişu, cel care este deja implicat financiar la Rapid, prin firma sa, Regata, care sponsorizează clubul. Reapare în discuţie şi numele lui Nicolae Sarcină, dar nu ca investitor direct, ci prin intermediul unui partener de afaceri austriac, dar şi al unei alte persoane care preferă deocamdată să rămînă în umbră. Cei patru vor trebui să garanteze plata a aproximativ 2,3 milioane de euro, bani care asigură trecerea planului de reorganizare de pe 28 martie. De aceea, primii 500.000 de euro urmează să fie viraţi chiar azi de Viorel Moldovan în conturile clubului, urmînd ca restul sumei să se împartă între ceilalţi oameni care îi vor veni alături.

Moldovan, noul manager general

Dacă aşteptările vor ajunge la o finalitate în cursul zilei de azi, aşa cum s-a convenit, schimbările din cadrul clubului vor fi şi mai ample, în sensul că Viorel Moldovan nu va putea ocupa în paralel atît funcţia de antrenor, cît şi pe cea de finanţator. De aceea, conform unor surse din cadrul clubului, tehnicianul va deveni noul manager general al grupării, urmînd ca de echipă să se ocupe altcineva, care va fi numit de viitoarea conducere în cel mai scurt timp. Se pare însă că favorit este Sandu Tăbîrcă, actualul secund al lui Moldovan.

ADVERTISEMENT

Zamfir s-a angajat că nu cere vreun ban

Mai mult, pe lîngă cei patru investitori care ar urma să reconstruiască Rapidul, proiectului i se va alătura şi o importantă multinaţională din străinătate care va avea ca principal scop o masivă dezvoltare a tot ce este legat de centrul de copii şi juniori al giuleştenilor, mai ales în ceea ce priveşte infrastructura. Totul ar trebui să fie oficializat încă de azi, mai ales dacă Adrian Zamfir respectă înţelegerea asupra căreia deja a convenit verbal cu Viorel Moldovan şi anume aceea de a nu avea nici o pretenţie financiară pentru cedarea Rapidului.