Fanatik Show

VIDEO / S-a VOTAT planul! Cum au CONVINS jucătorii

UPDATE 20:50 / "A fost o seară istorică. Azi s-a hotărît soarta Rapidului. S-a terminat totul cu bine, planul a fost votat. Se putea termina cu o tragedie, dacă nu se vota! Dacă planul nu era...
VIDEO  Sa VOTAT planul Cum au CONVINS jucatorii
ADVERTISEMENT

UPDATE 20:50 / “A fost o seară istorică. Azi s-a hotărît soarta Rapidului. S-a terminat totul cu bine, planul a fost votat. Se putea termina cu o tragedie, dacă nu se vota! Dacă planul nu era bine făcut, Rapid falimenta! Mulţumesc tuturor şi le rămîn profund recunoscător şi dator. Atît am să vă transmit şi nimic mai mult, pentru că şedinţa încă nu s-a încheiat!”, a spus Cristescu la FANATIK SHOW.

VEZI VIDEO:

UPDATE 20:20 / Cristescu şi Zamfir au produs MINUNEA şi au întors votul multora dintre jucătorii nemulţumiţi de tăierea datoriilor cu 90%! Surse de la Pro Rapid au confirmat pentru FANATIK faptul că planul de reorganizare al Rapidului a fost aprobat!

ADVERTISEMENT

“S-a votat cu 3-1 scorul final, finanţele s-au opus, chirografarii şi cei speciali, furnizorii, au fost de acord, iar votul decisiv a fost al salariaţilor! Puţin peste 63% din creditorii cu creanţe salariale au votat pentru aprobare! Cristescu i-a convins prin faptul că le-a spus că în caz de faliment nu vor mai încasa nimic, pentru că există multe datorii curente care nu sînt acoperite de activele Rapidului care ar urma să fie vîndute în faliment! Aşa că s-au mulţumit cu 10%!”, au dezvăluit persoane care au participat la şedinţă! Cu toate acestea, cei nemulţumiţi au transmis administratorului judiciar că vor contesta la Tribunalul Bucureşti!

UPDATE 19:30 / Surse din interiorul Pro Rapid, locul în care are loc şedinţa Adunării Generale a Creditorilor au dezvăluit pentru FANATIK faptul că există şanse mari ca planul să fie aprobat, existînd cîteva voturi foarte importante care au fost obţinute, de la jucători gen Surdu sau Apostol: “Acum se negociază, se discută cu ceilalţi reprezentanţi ai jucătorilor care sînt înscrişi în tabel! Însă e de bine! Mai trebuie doar cîteva procente din creditorii care au creanţe salariale de luat şi se atinge pragul de 50%+1!”

ADVERTISEMENT

UPDATE 12:38 / Informaţiile din cadrul clubului giuleştean oferite pentru FANATIK conturează ideea că cei doi acţionari ai Rapidului, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, vor să obţină o ultimă amînare a planului de insolvenţă, pînă la începutul anului 2014, motivul invocat de aceştia fiind nevoia de a se găsi resurse financiare pentru a deveni plătitori de bună credinţă.

De altfel, surse din cadrul clubului au dezvăluit pentru FANATIK faptul că deja au fost depuse, în această dimineaţă, la administratorul judiciar al clbuului, Cristina Andronache, 2 cereri de amînare a votului de către 2 creditori chirografari!

ADVERTISEMENT

„Dacă procentele foştilor şi actualilor salariaţi care au semnat pentru aprobarea planului nu sînt suficiente pentru evitarea falimentului, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu vor cere în calitate de creditori să studieze planul şi să facă rost de bani pentru a plăti datoriile urgente, către angajaţi şi stat. E nevoie de aproximativ patru milioane de euro ca să se rezolve situaţia, au dezvăluit surse din cadrul echipei.

UPDATE 11:41 / În cursul dimineţii, acţionarii Rapidului au reuşit să convingă angajaţii să semneze înţelegerile oferite de Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu prin care salariaţii îşi dau votul pozitiv pentru aprobarea planului. Conform surselor din cadrul echipei giuleştene, promisiunea făcute de patronii Rapidului a fost că, dacă planul de reorganizare va fi aprobat de Tribunalul Bucureşti pe data de 22 noiembrie, situaţia se va remedia. “Vă promitem că pe pe 27 o să aveţi toate salariile plătite! Semnaţi şi peste o săptămână o să fiţi cu banii la zi, a dezvăluit cei doi finanţatori. De reamintit că angajaţii Rapidului au salarii restante de cinci-şase luni, unii chiar de la începutul acestui an (!!!), în timp ce jucătorii sînt în urmă cu trei salarii.

ADVERTISEMENT

Asta este hîrtia pe care actualii angajaţi ai Rapidului au semnat-o:

ACT BLURAT

Luni, 18 noiembrie, zi istorică pentru Rapid, clubul înfiinţat la 25 iunie 1923 putînd intra în faliment dacă planul de reorganizare prezentat de administratorul special Adrian Zamfir şi administratorul judiciar Cristina Andronache în faţa creditorilor nu va fi aprobat de către aceştia.

Conform dezvăluirilor FANATIK din urmă cu aproximativ o lună (vezi detalii), în momentul de faţă bugetarii sînt singurii care se vor opune mai mult ca sigur planului, deoarece nu ar primi niciun leu pe perioada reorganizării din suma pe care clubul o datorează, urmînd că Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir să reuşească să încline balanţa în favoarea clubului prin convingerea foştilor jucători, ce aveau salarii mari să accepte planul gîndit de a renunţa la 90% din banii pe care îi au de recuperat!

Cum se votează

Cele patru categorii de creditori care se vor întîlni mîine la ora 17:00 sînt:

Categoria 1: chirografarii

Nicolae Cristescu cu 36,26% din totalul creanţelor, şi Adrian Zamfir, adică circa 10.000.000 de euro şi Adrian Zamfir, cu 23,62%, adică circa 7 milioane de euro, controlează categoria de creditori şi vor vota planul propus de ei înşişi!

Categoria 2: bugetarii

Este compusă din finanţe şi taxele locale, care, conform planului, nu îşi vor lua niciun leu din cele peste 3,8 milioane de euro de recuperat, deci vor vota negativ cu privire la planul de reorganizare.

Categoria 3: chirografarii esenţiali

Este compusă din furnizorii fără de care activitatea clubului nu s-ar putea desfăşura, gen gaze, telefonie, apă, electricitate etc. Cristescu declara ieri pentru sptfm.ro că “s-au făcut eforturi mari pentru a se putea plăti datoriile curente”, care oricum sînt mici. În tabelul definitiv al creanţelor, furnizorii figurează cu o datorie de circa 8000 de euro, sumă care, dacă a fost plătită deja, aşa cum Cristescu susţine, îi va face pe cei înscrişi în această categorie să voteze planul. Deci, vot pozitiv!

Categoria 4: salariaţii

Legea insolvenţei prevede că, pentru ca planul de reorganizare să fie aprobat, trebuie să fie de majoritatea categoriile de creanţe înscrise în tabelul definitiv! Cu alte cuvinte, la Rapid sînt 4 categorii de creanţe înscrise, iar pentru ca planul să ajungă pe masa judecătorului sindic cu ştampila APROBAT a creditorilor, trebuie să fie votat de minimum 3 din cele 4 categorii de creanţe!

Cum, aşa cum am prezentat mai sus, situaţia votului este de 2-1, decizia finală, faliment sau reorganizare o vor lua salariaţii înscrişi în tabelul definitiv. La vot negativ scorul de 2-2 duce la faliment, iar aprobarea duce la 3-1 şi aprobarea planului!

Din această categorie, planul trebuie votat de 50% + 1 din totalul creanţelor salariale

Pentru a reuşi să obţină trecerea planului de reorganizare, Nicolae Cristescu şi Adrian Zamfir sînt nevoiţi să obţină acordul unor jucători ale căror sume pe care le au de luat să adune peste jumătate din întreaga datorie.

Practic, tabelele prezentate mai jos de FANATIK conţin lista tuturor salariaţilor din această categorie de creanţe şi adună 5.886.132,44 RON, reprezentînd 4,9540% din întreaga sumă datorată de Rapid creditorilor. Cu alte cuvinte, creditorii care însumează creanţe salariale totale de minimum jumătate +1 din suma de mai sus, respectiv 2.943.066,23 de RON trebuie să voteze pozitiv pentru ca planul să treacă!

Aşadar, Andronache va aduna luni la şedinţă, la fiecare vot pozitiv, sumele pe care votantul le are de recuperat în speranţa că va atinge pragul mai sus amintit!

Cei cu bani mulţi de recuperat refuză să primească doar 10% şi aceia în 3 ani!

Problema este că printre jucătorii care au de luat bani mulţi, foarte puţin au de gînd să voteze pozitiv, restul nedorind să piardă 90% din suma pe care o au de luat. D upă ce Paul Codrea (vezi detalii) şi Romeo Surdu au declarat pentru FANATIK că nu au de gînd să aprobe planul ( vezi detalii), a venit rîndul altor foşti jucători să nu fie de acord cu termenii actualilor acţionari. “Planul putea să treacă fără probleme dacă cei de la Rapid stabileau să ne dea toţi banii, dar aşa nu am de gînd să votez”, a declarat Octavian Abrudan, fostul fundaş din Giuleşti avînd de încasat aproximativ 200.000 de lei. Pe lîngă aceştia, lista fotbaliştilor care nu sînt de acord cu prevederile draconice ale planului, chiar şi cu riscul ca Rapid să falimenteze e completată şi Glauber Berti, actualmente fundaşul activînd în SUA, în MLS, dar şi Dorin Goga, ce joacă la Dinamo Tbilisi!

“Îl felicit pe Ciolacu! Jucătorii de la Rapid au semnat că au fost obligaţi”

Vorbele actualului fundaş al lui “U” Cluj sînt împărtăşite şi de Marius Bilaşco, fostul atacant punînd războiul cu George Copos în prim plan. “Dacă aş fi ştiut că domnul Copos este un patron care nu are bani, aş fi înţeles şi aş fi renunţat. Dar dînsul are şi nu vrea să mi-i dea. Îmi pare rău, asta este situaţia. Bravo lui Ciolacu! Îl felicit că nu a acceptat să semneze planul de reorganizare. Sînt banii lui şi îi merită. Din ce am auzit, cei care au semnat planul au făcut-o pentru că oamenii din conducere le-au impus”, a declarat “Bilă” pentru FANATIK.

Mai sînt şi alţi jucători, gen Ionuţ Stancu, Pecanha sau Pavlovici care, conform semnalelor FANATIK, nu sînt de acord cu planul. De altfel, unii dintre ei nici măcar nu au fost anunţaţi de şedinţa Adunării Generale a Creditorilor!

Ce foşti jucători sînt pentru salvarea Rapidului şi renunţă la bani

În ciuda faptului că mulţi dintre foştii fotbalişti din Giuleşti sînt împotriva planului, există şi cazuri fericite pentru destinul clubului feroviar. Alexandru Ioniţă I, Daniel Pancu şi Nemania Milislavievici, jucători cu sume semnificative în privinţa obţinerii procentajului necesar pentru viitorul Rapidului, au semnat înţelegerile în termenii clubului şi au renunţat la 90% din drepturile financiare pe care le au de luat pentru ca giuleştenii să scape de faliment.

Viorel Moldovan are previziuni sumbre! “Sîntem la un pas de faliment!”

Situţia incertă în privinţa viitorului pe care îl are Rapid a tensionat atmosfera din vestiarul giuleştean, atît jucătorii cît şi staff-ul “alb-vişiniilor” fiind pesimişti. Mai mult, Viorel Moldovan s-a destăinuit apropiaţilor că situaţia reală nu este în concordanţă cu declaraţiile lui Nicolae Cristescu, care spunea că falimentul Rapidului este o utopie şi că situaţia va fi rezolvată. “Realitatea este alta, sîntem foarte aproape de faliment. Doar un investitor puternic mai poate salva echipa”, s-a destăinuit tehnicianul giuleştenilor unor apropiaţi. Cert este că soarta clubului cu o istorie de 90 de ani va fi stabilită mîine, de la ora 17:00, deciziile foştilor jucători din tabel fiind crucială, cei cu restanţe salariale mari, precum Romeo Surdu, Paul Codrea, Marius Constantin, Iulian Apostol şi Felipe Teixeira, putînd salva sau falimenta clubul Rapid.

Calculele FANATIK: nici măcar 20% din creditorii salariaţi nu votează la această oră planul!

FANATIK a încercat să facă un calcul, prin sondarea creditorilor provenind din salariaţi care au dorit să discute despre plan. Din păcate pentru fanii rapidişti, conform celor care şi+au exprimat poziţia, doar 20% dintre aceştia ar fi de acord să voteze planul! Ceea ce înseamnă că, Cristescu şi Zamfir mai trebuie să convingă înca 30% din ei, pentru ca planul să ajungă pe masa judecătorului sindic, pe 22 noiembrie, pentru confirmarea lui!

Nu va fi uşor pentru că jucătorii sînt puşi în faţa unei dileme incredibile: dacă nu votează planul, clubul intră în faliment, iar ei sînt primii, conform legii insolvenţei, care îşi încasează integral lefurile restante în urma vînzării palmaresului şi a celorlalte bunuri ale Rapidului sau votează planul de reorganizare şi îşi vor încasa doar 10% din bani, de-a lungul a 3 ani, fără să aibă vreo garanţie că vor lua şi acei 10%!

“Nu voi vota, am muncit pentru acei bani şi mi se pare normal să-i primesc. Copos să nu uite cum am venit eu la Rapid. Nu am făcut-o pentru bani, l-am pus pe dînsul să treacă ce sumă vrea în contract”

Marius Bilaşco

“Nu voi vota planul de reorganizare, am cîştigat acei bani prin muncă. Nu m-a anunţat nimeni că se votează, sîntem mai mulţi care nu ştiam că mîine e votul”

Ionuţ Stancu

“Îi atenţionez public pe Cristescu şi Zamfir să facă pe dracu’ în patru să se voteze planul de reorganizare că altfel Rapid se duce direct în Liga 5!”

Dumitru Dragomir

Tabelele cu toate sumele şi creditorii salariaţi înscrişi în tabelul definitiv al creanţelor de la Rapid!

rapid1rapid2rapid3rapid4rapid5

ADVERTISEMENT
Tags: