News

Molnupiravir, medicamentul anti-COVID de la Merck, eficiență scăzută împotriva spitalizărilor şi deceselor. Producătorul a publicat datele actualizate

Molnupiravir a arătat o scădere de 30% a numărului de spitalizări și decese, în timp ce datele arată că, în luna octombrie, pilula avea o rată de succes de 50%.
26.11.2021 | 18:09
Molnupiravir medicamentul antiCOVID de la Merck eficienta scazuta impotriva spitalizarilor si deceselor Producatorul a publicat datele actualizate
ADVERTISEMENT

Merck, producătorul pilulele Molnupiravir, a anunțat vineri că a actualizat datele din cadrul studiului său asupra pilulei experimentale COVID-19.

După cum arată noile informații, efectul medicamentului s-a redus cu 20% în ceea ce privește scăderea spitalizărilor și a numărului de decese, decât ceea ce s-a raportat până acum, precizează Reuters.

ADVERTISEMENT

Molnupiravir, medicament anti-COVID mai slab decât în raportul trecut

Producătorul de medicamente a declarat că Molnupiravir a arătat o scădere de 30% a numărului de spitalizări și decese, pe baza unor informații obținute de la peste 1.400 de pacienți. Doar că este o scădere cu 20% față de datele trecute.

În luna octombrie, informațiile pe care le-a prezentat au arătat o eficiență de circa 50%, pe baza unor date de la 775 de pacienți.

ADVERTISEMENT

Acțiunile Merck au scăzut cu 2,8%, ajungând la 80 de dolari, în precomerț, în contextul unei crize a piețelor generale.

Tratament de acasă cu pilule contra COVID-19

Există însă speranța că o posibilă aprobare a medicamentului Merck, molnupiravirul, precum și a unei pilule rivale create de Pfizer, va duce la o nouă schimbare benefică, întrucât acestea pot fi luate ca tratament în primele faze ale bolii, chiar la domiciliu, pentru a ajuta la evitarea internărilor și a deceselor.

ADVERTISEMENT

Datele pilulei Pfizer, obținute în urma unui studiu la care au luat parte 1.200 de persoane, au arătat o scădere cu 89% a riscului de spitalizare sau de mortalitate cauzată de coronavirus, în comparație cu placebo.

În urma datelor provizorii, Merck a solicitat autorizarea molnupiravirului în SUA începând cu 11 octombrie.

ADVERTISEMENT

Compania a anunțat în cursul zilei de vineri că a prezentat datele privind molnupiravirul, creat împreună cu Ridgeback Biotherapeutics, Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA, în vederea unei ședințe a experților săi marți.

Care sunt ratele de spitalizare și de deces ale studiului

Componenta cu molnupiravir a acestui studiu a înregistrat o rată de spitalizare și de deces de 6,8%, conform datelor reactualizate. Grupul placebo a înregistrat o rată de spitalizare și de deces de 9,7%.

Un pacient din grupul cu molnupiravir a încetat din viață, comparativ cu nouă pacienți din grupul placebo.

Într-o analiză temporară a datelor de luna trecută s-a observat că 7,3% dintre cei care au primit molnupiravir de două ori pe zi timp de cinci zile au fost spitalizați și că niciunul nu a decedat la 29 de zile de la începerea tratamentului, în timp ce la pacienții tratați cu placebo rata a fost de 14,1%.

ADVERTISEMENT