Fotbal intern

Dinamo are un fotbalist mai tare ca Moţi! A jucat pe toate posturile

Ştefan Bărboianu a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi jucători din vestiarul lui Dinamo, el primind şi banderola de căpitan în absenţa lui Vali Lazăr. În derby-ul cu Rapid, imediat după...
28.09.2014 | 16:42
Dinamo are un fotbalist mai tare ca Moti A jucat pe toate posturile
ADVERTISEMENT

Ştefan Bărboianu a ajuns unul dintre cei mai apreciaţi jucători din vestiarul lui Dinamo, el primind şi banderola de căpitan în absenţa lui Vali Lazăr. În derby-ul cu Rapid, imediat după eliminarea lui Ionuţ Nedelcearu, în minutul 6, Fane a trecut imediat în centrul defensivei, post pe care nu mai jucase niciodată la Dinamo, dar pe care l-a acoperit impecabil în Giuleşti.

Consacrat ca fundaş lateral dreapta, Ştefan Bărboianu s-a remarcat la Dinamo prin faptul că a evoluat de-a lungul timpului pe mai multe posturi, acolo unde antrenorii au avut nevoie de el. Folosit, în general, de Flavius Stoican la mijlocul terenului, ca închizător, jucătorul a evoluat la nevoie şi în banda stînga a apărării cu foarte mult succes. Polivalenţa sa a ieşit în evidenţă şi pe terenul Rapidului, atunci cînd Fane s-a poziţionat fundaş central, imediat după ce mai tînărul său coleg, Ionuţ Nedelcearu, a primit cartonaş roşu pentru fault în postură de ultim apărător la Laurenţiu Buş. Mai mult, evoluţia bună a lui Bărboianu a fost încununată şi cu un gol pe care l-a marcat în prelungiri, din lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

“Trebuia să iau iniţiativa într-un asemenea moment greu!”

Decizia iniţială de a trece în centrul defensivei i-a aparţinut lui Bărboianu, însă inişiativa a fost aprobată şi de Stoican, avînd în vedere modul bun în care acesta colabora cu Andrei Cordoş. “Sînt al doilea căpitan al echipei, aşa că într-un astfel de moment greu era nevoie să dau dovadă de inişiativă şi să sar în ajutorul echipei, chiar dacă nu mai jucasem fundaş central la Dinamo. A fost decizia mea, dar am vorbit şi cu Mister imediat, pentru a fi sigur că ama cceptul lui, fiindcă doar nu puteam rămîne aşa de capul meu. N-am avut nicio problemă să joc acolo şi îmi pare bine că a ieşit atît de bine pentru noi totul”, a declarat Ştefan Bărboianu pentru FANATIK.RO.

A jucat portar fără să primească gol!

Pe lîngă cele patru posturi mai sus amintite, Bărboianu se poate lăuda că a jucat cu succes la Dinamo şi pe postul de… portar! Experienţa inedită s-a consumat în 2011, atunci cînd fotbalistul a avut primul contract cu Dinamo, pe finalul unei partide cu Victoria Brăneşti, după ce Cristi Bălgrădean a fost eliminat. Bărboianu a intrat în poartă în minutul 75, la scorul de 2-1 şi nu a primit gol. Mai mult, Dinamo a mai punctat o dată şi s-a impus cu 3-1 pe propriul teren.

ADVERTISEMENT

362488-barboianu-660x461

 

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: