Fotbal international

Moment controversat la partida arbitrată de Ovidiu Hațegan. Fotbaliștii turci, mesaj pentru militarii plecați să lupte în Siria

12.10.2019 | 16:06
Moment controversat la partida arbitrată de Ovidiu Hațegan. Fotbaliștii turci, mesaj pentru militarii plecați să lupte în Siria
Moment controversat la meciul Turciei. Sursă foto: thesun.co.uk
ADVERTISEMENT

Turcia a câștigat cu 1-0 partida de pe teren propriu cu Albania, meci care a fost arbitrat de Ovidiu Hațegan. Unicul gol al meciului a fost înscris de Cenk Tosun, atacantul lui Everton, în minutul 90, moment în care a sărbătorit printr-un gest militar, care salută decizia armatei de a declanșa ofensiva în Siria. Gestul este foarte contorversat, mai ales că Francois Hollande, fostul președinte al Franței cere scoaterea Turciei din NATO.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.32 este cota pentru 2 la meciul Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele!

Mesaj controversat la Turcia – Albania, meci arbitrat de Ovidiu Hațegan

Cenk Tosun și-a ajutat echipa națională să obțină victoria în fața Albaniei, iar Turcia a ajuns la egalitate de puncte cu Franța, liderul grupei, cu 18 puncte. Partida a fost arbitrată de Ovidiu Hațegan, care a dat 9 cartonașe galbene, din care 5 le-a dat încă din primele 25 de minute ale meciului. Cenk Tosun a celebrat golul printr-un salut militar, gest controversat, care va fi analizat de UEFA.

ADVERTISEMENT

„Nu știam despre martiri. Am fost foarte supărați în vestiar. Triști. Doamne, ajută-i pe soldații noștri să scape din acest război”, a declarat Cenk Tosun la sfârșitul partidei cu Albania.

  • 28 de ani a împlinit Cenk Tosun pe 7 iunie
Cenk Tosun. Sursă foto: hepta.ro
Cenk Tosun. Sursă foto: hepta.ro

Selecționerul turc, mesaj dur: „Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge”

Şenol Güneş, selecționerul Turciei, a avut un moment de descătușare la finalul meciului și a transmis un mesaj dur: „Avem 17 martiri. Allah îi va lovi și mai rău pe cei care i-au ucis. Cei care ne-au terorizat țara vor sfârși înecați în sânge”. „Nimeni nu ar trebui să fie ucis nicăieri în lume. Țara noastră se confrunta cu teroarea de ani de zile”, a încheiat Güneş.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă UEFA va lua măsuri împotriva Turciei, pentru că la partida dintre Serbia și Elveția de la Campionatul Mondial din Rusia, Xherdan Shaqiri și Granit Xhaka au imitat un vultur cu două capete cu mâinile, care este reprezentat pe steagul Albaniei, iar prin gesturile lor au transmis un mesaj direct de susținere pentru Kosovo. Sârbii au fost foarte deranjați de felul în care s-au bucurat kosovarii din naționala Elveției și au sesizat FIFA, care i-a amendat pe fotbaliști.

  • 15.000.000 de euro este cota de piață a lui Cenk Tosun, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri