Sport

Moment de reculegere înainte de Dinamo – UTA. Mesaj emoționant la 21 de ani de la moartea lui Cătălin Hîldan

5 octombrie 2000 este ziua pe care suflarea dinamovistă nu o va uita niciodată, deoarece atunci a decedat Cătălin Hîldan, căpitanul echipei de la acea vreme și căruia i s-a spus, ulterior, „Unicul căpitan”.
02.10.2021 | 14:55
Moment de reculegere inainte de Dinamo  UTA Mesaj emotionant la 21 de ani de la moartea lui Catalin Hildan
ADVERTISEMENT

În urmă cu 21 de ani, Dinamo a jucat un meci amical la Oltenița. În minutul 74, Hîldan a dus mâinile la față, după care s-a prăbușit pe gazon. Cauza decesului a fost atac cerebral.

Anii au trecut, suferința s-a mai atenuat, dar fanii dinamoviști și, mai ales, persoanele din cadrul clubului, nu vor uita niciodată ceea ce s-a întâmplat pe 5 octombrie 2000. Drept dovadă că, azi, Ionel Culina, ofițerul de presă al echipei de fotbal, a făcut un anunț pe facebook.

ADVERTISEMENT

„Spiritul tău ne-a făcut să ne simțim mândri”

Pentru tine, CĂTĂLIN HÎLDAN!

Dinamo București vs UTA Arad este ultimul meci în fața propriilor suporteri înainte de 5 octombrie, ziua în care te-am pierdut pentru totdeauna!

Au trecut 21 de ani de la acel octombrie trist din 2000, 21 de ani în care suporterii au continuat să-ți strige numele chiar dacă mulți dintre ei nu te-au văzut jucând în tricoul alb-roșu.

ADVERTISEMENT

Spiritul tău ne-a făcut să ne simțim mândri că ne-am născut dinamoviști, iar inimile noastre bat în continuare pentru tine după 21 de ani plini de lacrimi.

În această după-amiază, pe stadionul unde le-ai arătat tuturor ce înseamnă Dinamo, vom păstra un moment de reculegere în memoria ta, iar lovitura de începere a meciului cu UTA va fi dată de nepotul tău, Cătălin Hîldan Junior, fiul fratelui Cristi.

ADVERTISEMENT

Nepotul lui Cătălin a debutat la echipa a doua a lui Dinamo

Să știi că ‘juniorul’ s-a făcut mare, a împlinit 18 ani. Ieri a jucat pentru echipa secundă a clubului. A crescut, la fel ca și tine, la Academia Dinamo. Probabil ai aflat că a debutat pentru prima echipă în amicalul din primăvară cu Dinamo Kiev.Mă opresc aici pentru că, pe străzi, începe să se audă numele tău, de la Sălăjan până-n Piața Obor, din Titan și până-n Calea Moșilor.CĂTĂLIN HÎLDAN înseamnă Dinamo!

”, a scrus Culina pe facebook.

Coregrafie 3D în august 2013

De-a lungul timpului, suporterii dinamoviști din Peluza Cătălin Hîldan (PCH) l-au comemorat pe jucător, fie la începutul lui octombrie, fie în apropierea datei de 3 februarie, când s-a născut fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Acum 2 ani, pe 4 februarie, fanii prezenți la meciul de pe teren propriu cu Poli Iași, au afișat un banner cu următorul mesaj: „Trebuia să sufli în tort și să povestim cum tu băteai pe Steaua și noi pe steliști… / Dar în schimb, a mai trecut un an și suntem tot mai triști”.

Anterior, în august 2013, la un meci cu rivala FCSB, galeria dinamoviştilor a făcut prima coregrafie 3D a unei echipe din Bucureşti.

Aceasta a fost reprezentată printr-o jumătate de teren pe care au fost aşezaţi doi „îngeri” întruchipaţi de Cătălin Hîldan şi Florea Dumitrache, însoţită de banner-ul: „De-o să vă fie astăzi teamă, priviţi în sus spre ceruri cum ne veghează serile nefaste aceeaşi căpitani ai sufletelor noastre”.

ADVERTISEMENT