Fotbal international

Moment emoționant cu un fost star de la Real Madrid: „Rămâi mereu umil”. Video

17.01.2021 | 21:55
Moment emotionant cu un fost star de la Real Madrid Ramai mereu umil Video
ADVERTISEMENT

Ajuns la 33 de ani, olandezul Royston Drenthe, fost la Real Madrid, a fost protagonistul unui gest emoționant, care a impresionat publicul din Spania. El a donat produse alimentare unui om al străzii. 

Furtuna Filomena a afectat grav Spania și a provocat probleme mari pentru multe persoane. O parte dintre acestea au rămas fără adăpost, astfel că s-a făcut apel la solidaritate.

ADVERTISEMENT

Royston Drenthe nu traversează nici el o perioadă rea bună, fiind declarat recent falit. Cu toate acestea, situația personală dificilă nu l-a împieducat pe fostul jucător al lui Real Madrid să ajute un om chiar mai ghinionist decât el.

Moment emoționant cu un fost star de la Real Madrid. Gest umanitar pentru un om al străzii

În 2007, Royston Drenthe era transferat de Real Madrid de la Feyenoord Rotherdam. Considerat drept un tânăr de foarte mare perspectivă, jucătorul olandez de bandă stânga nu a impresionat pe Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Cariera lui a început să o ia la vale și, după ce l-a împrumutat la Everton și Hercules, Real Madrid l-a lăsat liber de contract. Au urmat pentru olandez experiențe în fotbalul din Anglia, Turcia și Rusia, dar la un nivel foarte scăzut.

În 2016, Drenthe a luat o pauză totală de la fotbal, iar după doi ani a revenit în Olanda. Recent, fotbalistul a ajuns să aibă probleme uriașe cu banii și s-a transferat în Spania, la Racing Murcia, echipă de liga a patra.

ADVERTISEMENT

În Spania, Drenthe speră să își revină din punct de vedere financiar, dar a început prin a ajuta persoanele care se află într-o situație chiar mai complicată decât este a lui. El a publicat pe Instagram un videoclip în care apare oferindu-i alimente unui om al străzii.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Royston Ricky Drenthe (@roya2faces)

„Momentul zilei pentru mine. Nu trebuie să te simți niciodată superior cuiva. Rămâi umil tot timpul”, a scris Drenthe în descrierea videoclipului emoționant.

ADVERTISEMENT

Omul ajutat de olandez a fost surprins că fotbalistul i-a oferit băuturi răcoritoare și mâncare: „Astea-s toate pentru mine? Le-ai cumpărat pentru mine? Mulțumesc mult, omule!”. Scena a fost prezentată de cotidianul spaniol Marca drept o „lecție de umanitate”.

Royston Drenthe are în palmares un titlu de campion cu „galacticii” de la Real Madrid, câștigat în 2007, dar și două Cupe ale Spaniei, cucerite tot cu madrilenii în 2008 și 2009. El a cucerit și titlul european U21 cu Olanda, tot în 2007.

ADVERTISEMENT