News

Moment emoționant în curtea Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Medicii și pacienții au avut parte de un concert

10.05.2020 | 16:27
Moment emotionant in curtea Spitalului Victor Babes din Timisoara Medicii si pacientii au avut parte de un concert
ADVERTISEMENT

Cadrele medicale și pacienții de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara au avut parte de un moment emoționant chiar în curtea unității sanitare unde doi muzicieni au susținut un concert impresionant.

Concert de pian pentru pacienții și medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Doi muzicieni din Timișoara le-au readus zâmbetele pe buze medicilor și pacienților de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș prin intermediul unui concert care a avut loc în curtea unității medicale.

ADVERTISEMENT

Emoțiile au fost mari atât pentru soliști, cât și pentru pacienți care au ascultat sunetele pianului și chitarei de la ferestrele saloanelor unde erau internați. Foarte mulți nu și-au putut stăpâni lacrimile, durerea fiind întipărită pe chipul lor.

„Ne-a impresionat pentru că noi chiar ieşeam de pe secţie şi ne schimbam şi auzeam acorduri muzicale”, a declarat unul dintre medicii de la spitalul din Timișoara, relatează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Muzicienii din Timișoara au dorit să aducă un strop de alinare

Cei doi muzicieni timișoreni au recurs la acest gest pentru a aduce puțină alinare în sufletele medicilor care lucrează în linia întâi, dar și pentru pacienții care sunt internați la Spitalul Victor Babeș.

„Am un sentiment de cum să spun, ca şi cum aş fi în faţă la Auschwitz, parcă este durerea aia”, a spus Cristian Toma, unul dintre soliști.

ADVERTISEMENT

În spitalul din Timișoara s-au vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus din țara noastră, peste 400. În momentul de față în România sunt infectați cu coronavirus 15.362 de oameni, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 952.

De asemenea, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.051 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României se află în carantină instituționalizată 4.399 de persoane, iar alte 19.887 sunt în izolare la domiciliu, sub atentă monitorizare medicală.

ADVERTISEMENT