Sporturi

Moment emoționant la Australian Open. Gael Monfils a izbucnit în plâns: “Nu am încredere în mine!” Video

08.02.2021 | 11:54
Moment emotionant la Australian Open Gael Monfils a izbucnit in plans Nu am incredere in mine Video
ADVERTISEMENT

Primul tur de la Australian Open a produs un moment emoționant, atunci când Gael Monfils a izbucnit în plâns după înfrângerea suferită în fața finlandezului Russuvuori.

Ajuns la a 6-a eliminare consecutivă în primul tur al unui turneu, francezul Monfils a declarat că trăiește un adevărat coșmar și numai găsește soluție de a pune capăt acestui șir de înfrângeri.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 34 de ani, cele mai bune performanțe la turnee de Grand Slam, au fost semifinalele din 2008 (Roland Garros) și 2016 (US Open). De-a lungul carierei, Monfils a schimbat 8 antrenori.

Moment emoționant la Australian Open. Gael Monfils a izbucnit în plâns: “Nu am încredere în mine”

Gael Monfils a produs un moment emoționant la conferința de presă după cea de-a 6-a înfrângere consecutivă în primul tur, izbucnind în plâns: “Nu am nicio încredere în mine. Aș vrea să mă trezesc din acest coșmar, dar nu pot.

ADVERTISEMENT

Nu știu când se va termina. E greu. Muncesc ca un câine, dar nu funcționează. De fiecare dată când ies pe teren mă simt judecat. Am pierdut din nou. Nu pot servi, joc prost. Sunt sincer cu mine și știu că e un proces care va dura”, a declarat tenismanul francez.

Monfils speră ca prin antrenament să reușească să depășească acest moment nefast din carieră: “O să vă spun o propoziție simplă pe care mi-a spus-o mama. Mi-a spus să continui să mă antrenez din greu si să nu mă dau bătut. Asta e singurul lucru de făcut”, a mai adaugat Gael Monfils.

ADVERTISEMENT

Gael Monfils, departe de forma care l-a consacrat

Tenismenul francez Gael Monfils este departe de forma care l-a consacrat. În 2008 și 2016 înregistra cele mai bune performanțe la turnee de Grand Slam, clasându-se cel mai sus în topul ATP pe locul 6.

Din 2004, anul în care a trecut la profesioniști, Gael Monfils a schimbat 8 antrenor, dovedind inconstanța arătată pe teren și în modul de pregătire de dinaintea turneelor. Totuși singurul om pe care nu l-a schimbat din staff-ul său a fost antrenorul de fitness Remi Barbarin.

ADVERTISEMENT

Nu tenisul a fost sportul la care a excelat francezul în adolescența. La atletism, în categoriile de vârstă sub 14 ani, a cucerit toate titlurile posibile din Franța, fiind catalogat cu șanse reale la medalia olimpică în cursele de 100 de metri, în cazul în care nu abandona această probă în detrimentul tenisului.

ADVERTISEMENT