Simona Halep

Moment emoționant la finalul partidei. Simona Halep a urcat în tribună după victoria cu Mladenovic. Video

20.04.2019 | 17:25
Moment emotionant la finalul partidei Simona Halep a urcat in tribuna dupa victoria cu Mladenovic Video

Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic în două seturi, scor 6-3, 6-1, și a adus primul punct României în semifinala cu Franța de la FED Cup. 

Simona Halep a urcat în tribună după victoria cu Mladenovic

La finalul partidei, Halep a urcat în tribună, iar prima persoană pe care a îmbrățișat-o a fost tatăl său, Stere Halep. Au urmat mama, Tania, dar și restul oamenilor care îi sunt aproape la fiecare turneu.

În urma acestui rezultat, Simona Halep a egalat-o pe Mladenovic în seria confruntărilor direct, scor 3-3. Sportiva noastră a reușit cea de-a treia sa victorie la FED Cup, după succesele bifate cu Siniakova și cu Pliskova în primul tur cu Cehia. Atunci, România a eliminat Cehia la capătul unui duel epic, în care sportivele noastre s-au impus în meciul de dublu.

România a ajuns în semifinale după 46 de ani, iar dacă va trece de Franța, va disputa finala FED Cup pentru prima dată în istorie. Casele de pariuri le cotează pe fetele noastre drept favorite la trofeu după ce au reușit să elimine deținătoarea trofeului. În cealaltă semifinală se înfruntă Belarus și Australia. Confruntarea și-a încheiat deja prima zi de concurs, cele două echipe fiind la egalitate, scor 1-1.

Simona Halep nu a reușit să câștige niciun turneu în 2019, cea mai bună performanță a sa fiind finala pierdută la Doha cu belgianca Elise Mertens. În rest, Halep mai degrabă a dezamăgit, având foarte multe turnee la care nu a reușit să treacă mai sus de faza sferturilor de finală. Spre exemplu, la Australian Open a fost eliminată încă din optimi de Serena Williams.

Simona a început însă sezonul zgură, suprafața sa preferată, unde a obținut cea mai mare performanță din carieră: câștigarea Roland Garros. Tot acolo, Simona a disputat alte două finale. Simona Halep va juca duminică împotriva lui Caroline Garcia.