Sport

Moment emoționant pentru naționala României la Campionatul Mondial de Rugby 2023

Momentul în care s-a cântat imnul "Deșteaptă-te, române" a fost unul emoționant pentru naționala României. "Stejarii" au fost copleșiți de emoții înaintea duelului cu Irlanda.
09.09.2023 | 20:11
Moment emotionant pentru nationala Romaniei la Campionatul Mondial de Rugby 2023
Momentul în care s-a cântat imnul "Deșteaptă-te, române" a fost unul emoționant pentru naționala României. "Stejarii" au fost copleșiți de emoții înaintea duelului cu Irlanda. Sursa: captură de ecran Digisport
ADVERTISEMENT

“Stejarii” au ajuns la cea mai importantă competiție de rugby după ce Spania a fost descalificată. Debutul României la Campionatul Mondial 2023 a adus și un moment emoționant. Înaintea unuia dintre cele mai grele dueluri ale turneului, cu Irlanda, jucătorii români au fost copleșiți de emoții atunci când au auzit imnul “Deșteaptă-te, române”.

Moment emoționant pentru naționala României

Debutul elevilor lui Eugen Apjok a avut loc la Bordeaux contra unuia dintre cei mai grei adversari. Înaintea duelului cu Irlanda, echipa națională de rugby a României a avut un moment emoționant. Jucătorii români s-au lăsat purtați de emoții. Aceștia au fost surprinși cântând și strigând cu lacrimi, atunci când au auzit imnul “Deșteaptă-te, române”. Chiar și sportivii naturalizați s-au lăsat copleșiți de moment și au cântat cu mare hotărâre imnul României.

ADVERTISEMENT

În lotul “stejarilor”, jucătorii naturalizați și care au fost convocați la lot pentru Cupa Mondială de Rugby 2023 sunt: Tevita Manumua (Tonga), Taliaʻuli Sikuea (Tonga), Jason Tomane (Australia), Sioeli Lama (Tonga), Fonoval Tangimana (Tonga) și Hinckley Vaovasa (Noua Zeelandă)

Grupa României la Cupa Mondială

Pe cale de consecință, România a primit biletele pentru Cupa Mondială de rugby. ”Stejarii” vor avea o misiune extrem de dificilă la competiția din Franța, fiind plasați în Grupa B alături de puternicele echipe din Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga.

ADVERTISEMENT

România va debuta la Cupa Mondială în 9 septembrie, la Bordeaux, cu Irlanda. Apoi, ”stejarii” vor mai juca în 17 septembrie cu Africa de Sud (Bordeaux), în 30 septembrie cu Scoția (Lille) și în 8 octombrie cu Tonga (Lille).

Antrenorul naționalei României este Eugen Apjok, o figură de prim rang în rugby-ul românesc care a fost desemnat cel mai bun tehnician în 2016. Numit antrenor secund la prima reprezentativă pentru Cupa Mondială din 2015, el a preluat conducerea ”stejarilor” în 2022 înlocuindu-l pe englezul Andy Robinson.

ADVERTISEMENT

Lotul echipei naționale pentru cea mai importantă competiție de rugby

Apjok va fi ajutat de tehnicienii francezi Bernard Charrere, Philippe Sauton, Robert Antonin, Daniel Santamans, Serge Lairle şi Thomas Lievremont. Acesta poate conta și pe experienţa internaţională a lui Vern Cotter. Fost antrenor al echipei Clermont şi fost selecţioner al Scoţiei.

Lotul reprezentativei României pentru Cupa Mondială din Franța este următorul:

 • Pilieri: Alexandru Savin (CSA Steaua), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Thomas Creţu (Stade Francais), Alexandru Gordaş (CS Dinamo), Costel Burţilă (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Iulian Harţig (RC Bassin d’Arcachon)
 • Taloneri: Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo), Robert Irimescu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Florin Bărdaşu (CSA Steaua)
 • Linia a II-a: Adrian Motoc (Biarritz Olympique), Marius Iftimiciuc (US Carcassonne), Ştefan Iancu (CSM Ştiinţa Baia Mare)
 • Linia a III-a: Cristi Chirică (CS Dinamo), Andrei Gorin (RC Hyeres Carqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timişoara), Dragoş Ser (CSA Steaua), Cristi Boboc (CSA Steaua), Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), Damian Strătilă (CSA Steaua)
  Mijlocaş la grămadă: Gabriel Rupanu (SCM USV Timişoara), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alin Conache (SCM USV Timişoara)
 • Mijlocaşi la deschidere: Gabriel Pop (CS Dinamo), Tudor Boldor (CS Dinamo)
  Aripi: Nicolas Onuţu (CS Vienne), Marius Simionescu (SCM USV Timişoara), Tangimana Fonovai (CSA Steaua)
 • Centri: Taylor Gontineac (Rouen Normandie), Jason Tomane (CSM Ştiinţa Baia Mare), Tevita Manumua (SCM USV Timişoara), Taliauli Sikuea (CSM Ştiinţa Baia Mare)
  Fundaşi: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Sioeli Lama (CSA Steaua)
ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până...
Cea mai călduroasă dimineaţă de 24 februarie din istorie. Temperaturile au urcat până la 23°C. Când ar putea reveni un episod de iarnă cu lapoviţă şi ninsori
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Alex Ștefănescu, criticul literar și istoric, a murit
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment....
Simona Halep dă cărțile pe față și vorbește despre cel mai greu moment. Cauza ar fi fost comportamentul urât al sportivei ”M-a părăsit. A fost un șoc”
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de...
Zodii protejate de Dumnezeu în ultimele zile ale lunii februarie. Au parte de schimbări benefice și noroc cât cuprinde