Fotbal international

Moment emoționat la ultimul meci jucat în Seria A în luna martie: „Totul va fi bine”

09.03.2020 | 22:03
Moment emotionat la ultimul meci jucat in Seria A in luna martie Totul va fi bine
ADVERTISEMENT

Sassuolo – Brescia a fost ultimul meci jucat în Seria A până pe 3 aprilie, toate activitățile sportive fiind anulate pentru evitarea răspândirii coronavirusului. În prima repriză, după ce a deschis scorul pentru gazde, Francesco Caputo a transmis un mesaj de încurajare pentru victimile din Italia.

Sassuolo – Brescia, ultimul meci jucat în Seria A în martie

Italia este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus, până pe 9 martie fiind înregistrate peste 9.000 de persoane infectate, iar situația i-a obligat pe conducătorii sportului din peninsulă să ia o decizie radicală.

ADVERTISEMENT

Luni a fost organizată o ședință la care au participat membri ai tuturor federațiilor, alături de președintele Comitetului Olimpic Italian, Giovanni Malago, și s-a hotărât suspendarea tuturor activităților sportive până pe 3 aprilie.

La ultimul meci disputat în fotbalul italian până la începutul lunii viitoare, Sassuolo – Brescia, epilogul etapei a 26-a din Serie A, a avut loc un moment emoționant.

ADVERTISEMENT

Francesco Caputo, atacantul lui Sassuolo, a deschis scorul în minutul 45 și a dedicat golul, prin transmiterea unui mesaj, victimelor coronavirusului: „Totul va fi bine. Rămâneți în case”.

Mesajul lui Francesco Caputo. FOTO: Twitter
Mesajul lui Francesco Caputo. FOTO: Twitter

Francesco Caputo a reușit „dubla” în partea secundă, iar Jeremie Boga a închis tabela la 3-0 în minutul 75.

ADVERTISEMENT

În seara zilei de luni, 9 martie, numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a ajuns la 9.172, o creștere aproape incredibilă de peste 1.000 de cazuri în 24 de ore.

  • 463 de decese au fost înregistrate în Italia din cauza coronavirusului

Coronavirusul a afectat și fotbalul românesc

Așa cum s-a întâmplat inițial și în Italia, începând cu 8 martie activităție sportive din România s-au disputat fără spectatori.

ADVERTISEMENT

La o zi distanță de anunțul lui Raed Arafat, de a interzice accesul a mai mult de 1000 de persoane pe stadion, Ludovic Orban, Premierul interimar al României, a anunțat că școlile vor fi închise în perioada 11 – 22 martie, decizie care a dus la suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice de copii și juniori.

ADVERTISEMENT
Tags: