Sport

Moment incredibil în Moto2. I-a tras frâna de mână, la peste 200 km/h. A fost instant dat afară din echipă. Video

10.09.2018 | 19:50
Moment incredibil in Moto2 Ia tras frana de mana la peste 200 kmh A fost instant dat afara din echipa Video

UPDATE 19:50.

 “Vreau să cer scuze întregii lumi a sportului. În această dimineaţă, cu mintea limpede, îmi doream ca toată această situaţie să fie doar un vis urât. Am privit în urmă la acele momente şi îmi dau seama că am făcut un gest mizerabil. Eu nu sunt genul acesta de om. Un bărbat adevărat ar fi continuat cursa şi nu ar fi răspuns la nicio provocare. Criticile pe care le-am primit sunt corecte şi inţeleg indignarea apărută în ceea ce priveşte comportamentul meu”, a scris Romano Fenati într-un comunicat de presă.


UPDATE 15.10 /

 Romano Fenati a fost dat afară de echipa sa, Marinelli Snipers Team, pentru “comportament nesportiv și periculos.”

“Ne-a stricat imaginea tuturor. Gestul său iresponsabil a pus în pericol viaţa unui alt pilot, iar pentru asta nu există scuze. Din acest moment, pilotul nu va mai participa în nicio altă cursă pentru echipa noastră”, se arată într-un comunicat emis de Marinelli Snipers Team.

În plus, echipa cu care urma să semneze la începutul lui 2019 face tot posibilul să nu mai parafeze înțelegerea cu Fenati. “E cel mai urât şi trist lucru văzut vreodată într-o cursă de motociclism. Un adevărat sportiv nu ar acţiona niciodată în acest fel. L-aş suspenda pe viaţă din sporturile cu motor. Legat de contractul cu MV Agusta în Moto2, voi face tot ce depinde de mine pentru a-l rezilia”, a scris pe Twitter președintele celor de la MV Agusta, Giovanni Castiglioni.


Un incident incredibil s-a petrecut în Grand Prix-ului de la San Marino, la Clasa Moto2. Italianul Romano Fenati i-a tras frâna de mână rivalului său, Stefano Manzi, la peste 200 km/h. Camerele video au surprins momentul, iar imaginile au făcut repede înconjurul lumii. Cei 2 piloți rulau umăr la umăr, în turul al 7-lea, iar Fenati s-a apropiat de Manzi și i-a tras frâna. Acesta s-a dezechilibrat și puțin a lipsit ca totul să se transforme într-o tragedie. Manzi a reușit să păstreze controlul motocicletei, iar după cursă a declarat că Fenati a încercat să îl omoare.

Organizatorii cursei au fost luați prin surprindere de gestul făcut de italianul Fenati și l-au penalizat inițial cu 6 locuri. În cele din urmă a fost exclus din cursă și i s-a interzis să mai participe la alte 2 Grand Prix-uri. După cursa de la San Marino, mai mulți piloți au sărit în apărarea lui Manzi, scriind pe rețelele de socializare că pedeapsa a fost una prea blândă. Unii dintre ei au fost de părere că acesta ar trebui suspendat până la finalul sezonului.

“Fenati s-a apropiat de mine pe linia dreaptă și cu mâna stângă a pus mâna pe frâna mea și a tras de ea. Aveam 217 kilometri/h. Mă întreb și eu cum de nu am căzut. Când s-a apropiat de mine am văzut că a luat mâna de pe ghidon motocicletei sale, a fost un contact scurt. Oricum, nu știu cum am reușit să rămân în șa”, le-a declarat Stefano Manzi jurnaliștilor italieni.

Moment incredibil în Moto2. De ce i-a tras Fenati frâna de mână rivalului său

“Un asemenea gest nu ar trebui niciodată comis pe un circuit. Nici măcar nu trebuie să te gândești vreodată să faci așa ceva. Este extrem de periculos și pune viața cuiva în pericol. A încercat să mă omoare. E greu de imaginat cum poate un pilot să încerce să omoare un rival cu un asemenea gest făcut la peste 200 de kilometri la oră”, 

a adăugat Manzi.

Fenati a încercat să își explice gestul, însă a recunoscut că nu are nicio scuză. “A existat un prim contact între noi și el m-a scos pur și simplu în decor. Nu vreau să spun că asta scuză ce am făcut, dar cred că trebuie luat în considerare și acest aspect, când există un pilot care strică practic cursa altui pilot prin modul în care merge. Acest lucru nu e chiar corect. Oricum, reacția mea nu a fost una frumoasă. A fost o mișcare periculoasă atât pentru el cât și pentru mine. Nu spun că ce s-a întâmplat înainte justifică acest gest, dar trebuie să privim în ansamblu situația”, a declarat Fenati.

Cursa de la San Marino a fost câștigată de italianul Francesco Bagnaia (Kalex), care a ajuns la a 6-a victorie a sezonului. Pe 2 s-a clasat portughezul Miguel Oliveira (KTM), iar podiumul a fost completat de germanul Marcel Schrotter (Kalex). 13 etape s-au scurs din cele 19 programate în acest sezon. Bagnaia este lider cu 216 puncte, urmat de Oliveira, cu 206 puncte și Brad Binder, cu 119.