Sport

Moment istoric în Champions League. Celebrul imn al competiției nu se va auzi în Marea Britanie în această săptămână

Imnul Champions League nu va putea fi auzit la cele patru meciuri de astăzi și mâine care se joacă în Anglia și Scoția ca respect pentru decesul Reginei Elisabeta a II-a.
13.09.2022 | 18:48
Moment istoric in Champions League Celebrul imn al competitiei nu se va auzi in Marea Britanie in aceasta saptamana
Imnul Champions League nu va fi auzit în această săptămână pe patru stadioane din Marea Britanie. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru prima oară de la apariția sa, imnul oficial al UEFA Champions League nu se va face auzit pe patru stadioane în Regatul Unit al Marii Britanii, în semn de respect pentru Regina Elisabeta a II-a.

Imnul Champions League, inspirat de un imn al încoronării

Astfel, meciul de astăzi dintre Liverpool și Ajax, de pe Anfield, și partidele Chelsea – Salzburg, Manchester City – Borussia Dortmund și Glasgow Rangers – Napoli, programate miercuri, vor începe fără faimosul imn care a fost intonat încă din 1992, când s-a făcut trecerea de la vechiul format al Cupei Campionilor Europeni la noul format al Champions League.

ADVERTISEMENT

Melodia, al cărei titlu este chiar “Champions League”, a fost compusă de britanicul Tony Britten. Acesta s-a inspirat din compoziția legendarului Georg Friedrich Handel, “Preotul Zadoc”, un imn compus pentru încoronarea Regelui George al II-lea în 1727.

De atunci, “Preotul Zadoc” a fost interpretat la fiecare încoronare a monarhilor din Marea Britanie, inclusiv la cea a Elisabetei a II-a, din 6 februarie 1952.

ADVERTISEMENT

Regatul Unit este în doliu după moartea Reginei

Conform jurnaliștilor de la cotidianul Daily Telegraph, motivul pentru care imnul Champions League nu va fi intonat cu ocazia celor patru meciuri din această săptămână de pe teritoriul Marii Britanii are legătură cu moartea Reginei, produsă joia trecută, pe 8 septembrie.

Întregul Regat Unit este într-o perioadă de doliu de 10 zile după decesul celui mai longeviv monarh din istoria sa, la vârsta de 96 de ani.

ADVERTISEMENT

Toate meciurile din Premier League din weekend-ul trecut au fost amânate, dar echipele din Anglia se vor întoarce la acțiune la sfârșitul acestei săptămâni, când se vor disputa șapte din cele 10 jocuri ale rundei.

Meciul lui Arsenal din Europa League de joi a fost amânat

Totodată, meciul lui Arsenal cu PSV Eindhoven, din Europa League, care trebuia să se desfășoare joi, a fost reprogramat pentru că aproape toate resursele poliției sunt concentrate asupra pregătirii funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a.

ADVERTISEMENT

Din același motiv, confruntarea din Champions League dintre Glasgow Rangers și Napoli, programată inițial marți, a fost mutată cu 24 de ore mai târziu.

ADVERTISEMENT