Sport

Moment istoric în naționala României! Enes Sali, cel mai tânăr debutant la prima reprezentativă

Enes Sali a intrat în minutul 85 al meciului dintre Liechtenstein și România și devine cel mai tânăr jucător care a îmbrăcat tricoul echipei naționale de seniori, la doar 15 ani și 9 luni.
14.11.2021 | 21:00
Moment istoric in nationala Romaniei Enes Sali cel mai tanar debutant la prima reprezentativa
Enes Sali, în momentul în care intră pe teren. Sursă foto: Captură ProTV
ADVERTISEMENT

Meciul cu Liechtenstein a consemnat un moment istoric pentru naționala României. Enes Sali, în vârstă de 15 ani și 9 luni, a evoluat primele minute pentru prima reprezentativă.

Moment istoric în naționala României! Enes Sali, debut la 15 ani şi 9 luni

Este cel mai tânăr jucător care evoluează pentru echipa națională de seniori, având 15 ani și 9 luni. Enes Sali a intrat în minutul 85 al meciului cu Liechtenstein și a stabilit noul record de precocitate.

ADVERTISEMENT

Precedentul record a fost deținut timp de 8 ani de Cristi Manea. Fundașul celor de la CFR Cluj a debutat în naționala României pe 31 mai 2014 în meciul amical cu Albania, câștigat de “tricolorii” conduși la acea vreme de Victor Pițurcă, scor 1-0.

Cristi Manea, pe teren în momentul în care recordul său a fost doborât

Cristi Manea a fost pe teren în confruntarea cu Liechtenstein, în momentul în care recordul său a fost doborât de Enes Sali, care a devenit cel mai tânăr jucător care a evoluat vreodată în prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Antrenorul secund al naţionalei, Nicolae Dică, a explicat înaintea meciurilor cu Islanda şi Liechtenstein convocarea tânărului jucător:

“De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi fiindcă nu l-ai luat la echipa naționala”

„Este un jucător de mare perspectivă. Un talent cum în ultimii ani în România nu a mai apărut. A fost decizia noastră, noi am gândit să îl aducem. Nu a venit nimeni din Federaţie să spună «Luaţi-l pe Sali!».

ADVERTISEMENT

Este şi această situație cu ce națională alege. De ce să nu iei un jucător şi să te trezeşti că peste doi ani îl pierzi fiindcă nu l-ai luat la echipa naționala în această perioadă? Poate se duce să joace pentru altă ţară”, a spus Dică.

Gică Popescu: “Nu ştiam de convocare, a surprins pe toată lumea”

Enes Sali este jucătorul crescut de Gică Hagi la Farul Constanţa. Preşedintele clubului, Gică Popescu, s-a declarat surprins de convocarea lui Sali pentru acţiunea din luna noiembrie:

ADVERTISEMENT

“Trebuie să fie o motivaţie această convocare, să fie un start pentru o carieră la echipa naţională. Este foarte tânăr, are multe de învăţat, e pe un drum bun, dar trebuie să fie un început.

Nu ştiam de convocare, a surprins pe toată lumea, este un lucru bun că Mirel se uită şi la jucătorii foarte tineri precum Sali. Este o idee bună pentru că trebuie să ne securizăm toţi posibilii viitori internaţionali ca să avem de unde alege”, a spus Popescu.

România a ratat prezenţa la barajul pentru Campionatul Mondial. În ciuda victoriei cu Liechtenstein, scor 2-0, “tricolorii” au încheiat pe locul trei pentru că Macedonia de Nord a reuşit să învingă Islanda.

  • 15 ani şi 9 luni are Enes Sali
  • 7 ani a rezistat recordul lui Cristi Manea

 

ADVERTISEMENT