Incredibil! Se întîmplă în Statele Unite ale Americii. Un oraş super-cunoscut şi-a declarat falimentul

Silvia Fechete   
în Nicio categorie
19/07/2013, 10:51
Incredibil! Se întîmplă în Statele Unite ale Americii. Un oraş super-cunoscut şi-a declarat falimentul
Detroit şi-a declarat falimentul

Detroit devine cel mai mare oraş din istoria Statelor Unite ale Americii (SUA) care şi-a declarat falimentul.

Kevin Orr, un expert în acest domeniu, a fost angajat de către guvernatorul statului Michigan în luna martie a acestui an pentru a salva oraşul american. Joi, el a înmînat instanţei documentele necesare pentru declararea falimentului.

Se crede că deficitul bugetului local este de peste 380 de milioane de dolari. Datoria publică este estimată la circa 17 – 20 de miliarde de dolari.

Oficialii din Detroit, cel mai mare oraş din statul Michigan, analizau luna trecută posibilitatea de a achita datoriile acumulate prin scoaterea la vînzare a unor opere de artă expuse la unul dintre cele mai prestigioase muzee americane, Detroit Institute of Arts.

Detroit, odată al patrulea cel mai populat oraş din SUA, a pierdut, în perioada 2000 – 2010, circa 250.000 de locuitori. Dacă în anii 1950 aici trăiau 1,8 milioane de americani, în prezent numărul lor abia dacă depăşeşte 700.000 de persoane.

Anul trecut, un alt mare oraş din SUA îşi declara falimentul. Stockton, aflat în statul California, cu o populaţie de aproximativ 300.000 de locuitori, devenea la acea dată cel mai mare oraş american aflat în această situaţie, informează gândul.info

Închide ×