Sport

Moment istoric în tenis! Rafael Nadal și Carlos Alcaraz vor juca în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris

Un moment istoric va avea loc la Jocurile Olimpice de la Paris. Carlos Alcaraz, campionul de la Roland Garros, va juca alături de Rafael Nadal în proba de dublu.
12.06.2024 | 20:25
Moment istoric in tenis Rafael Nadal si Carlos Alcaraz vor juca in proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris
Moment istoric în tenis! Rafael Nadal și Carlos Alcaraz vor juca în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Proaspăt campion la Roland Garros, după ce l-a învins în finală pe Alexander Zverev în 5 seturi, Carlos Alcaraz continuă să aibă motive de bucurie.

Moment istoric în tenis! Rafael Nadal și Carlos Alcaraz vor juca în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris

Tânărul jucător, aflat pe locul doi ATP grație succesului de la Paris, va face echipă la Jocurile Olimpice din această vară cu nimeni altul decât Rafael Nadal, marele campion iberic și idolul său.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de David Ferrer, fostul jucător de tenis al Spaniei și căpitanul jucător al echipei de Davis Cup într-un interviu pentru cotidianul Marca.

Fostul număr trei mondial a oficializat echipa pe care mulți fani ai sportului „alb” voiau să o vadă pe teren la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Paris în această vară.

ADVERTISEMENT

„Nu am putut să câștig o medalie ca jucător, sper să fac asta din postura de căpitan nejucător. Un cuplu este Nadal-Alcaraz, iar al doilea nu a fost încă decis. Suntem încrezători că ar putea exista mai multe medalii”, a declarat David Ferrer.

„Suprafața ne avantajează. Nadal a avut ghinion în primul tur la Roland Garros, pentru că a primit cel mai în formă jucător, pe Zverev.

ADVERTISEMENT

Cu alte săptămâni de pregătire pe zgură, Rafa va fi un candidat grozav la medalii, atât la simplu, cât și la dublu. Țintim două-trei medalii la Jocurile Olimpice”, a spus și Miguel Diaz, președintele Federației Spaniole de Tenis.

David Ferrer a mai confirmat că echipa Spaniei la simplu va fi reprezentată de Carlos Alcaraz, numărul 2 ATP, și Rafael Nadal, care se va afla pe locul 9 grație clasamentului protejat.

ADVERTISEMENT
  • Rafael Nadal este campion atât la simplu, cât și la dublu. În proba de simplu, Rafa s-a impus la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după o victorie în trei seturi în fața lui Fernando Gonzalez.
  • Ibericul s-a impus și în proba de dublu în 2016, alături de Marc Lopez, după o finală câștigata în fața perechii Mergea – Tecău. 

Carlos Alcaraz ar renunța la titlu de la Wimbledon pentru medalia de aur la Jocurile Olimpice

Campionul de la Wimbledon și Roland Garros, Carlos Alcaraz, a recunoscut pentru presa internațională că ar prefera să renunțe la trofeul câștigat pe iarba londoneză, în 2023, după o finală de cinci seturi câștigată cu Novak Djokovic, pentru o medalie de aur la Jocurile Olimpice ce vor avea loc la Paris.

„Este complicat, dar Jocurile Olimpice au loc la fiecare patru ani și este un turneu special pentru că nu joci pentru tine. 

Îți reprezinți țara, evoluezi pentru toți spaniolii. Anul acesta aș merge pe aurul olimpic, dacă ar fi să aleg“, a spus Carlitos într-un interviu acordat Marca

  • Carlos Alcaraz are șansa să devină cel mai tânăr jucător din istorie care să câștige aurul la Jocurile Olimpice. 
ADVERTISEMENT