Fotbal international

Moment istoric la FIFA 21! Invincibilul puști de 15 ani a pierdut după 535 de victorii consecutive

16.02.2021 | 16:33
Moment istoric la FIFA 21 Invincibilul pusti de 15 ani a pierdut dupa 535 de victorii consecutive
Moment istoric la FIFA 21! Invincibilul pusti de 15 ani a pierdut dupa 535 de victorii consecutive
ADVERTISEMENT

Anders Vejrgang, danezul de 15 ani care a uimit o planetă întreagă, a pierdut primul meci după 535 de victorii consecutive la FIFA 21.

Puștiul danez a devenit viral pe internet, după ce a doborât toate recordurile, iar meciurile sale sunt urmărite de peste 500.000 de mii de fani, în timp ce pe twitch și instagram are de asemenea sute de mii de fani.

ADVERTISEMENT

A început să joace FIFA la cinci ani, iar acum câștigă zeci de mii de euro deși totul a plecat dintr-o joacă și din pasiune pentru fotbal, fiind primul din lume care a reușit o asemenea performanță.

Anders Vejrgang a scris istorie la FIFA 21: record mondial de 535 de victorii consecutive

Danezul a pierdut în cele din urmă primul meci la FIFA 21 după 535 de victorii consecutive însă va intra definitiv în istorie, fiind idolul a zeci de milioane de adolescenți. Performanța lui este uriașă, ținând cont de faptul că are parte de o concurență incredibilă.

ADVERTISEMENT

Anders Vejrgang a fost „transferat” de echipa de esports a grupării germane Red Bull Leipzig, deși nu are 16 împliniți, vârsta minimă necesară pentru a participa la competiții internaționale profesioniste, conform regulamentelor EA Sports: „Am jucat FIFA încă de la 5 ani și mi-am dat seama că joc foarte bine abia la FIFA 17, când am jucat într-un turneu în Danemarca, la Aalborg, unde am ajuns în sferturi. Și l-am bătut pe campionul danez, jucătorul echipei Brondby, toată lumea vorbea cum eu, un puști de 12 ani, l-am bătut pe jucătorul lui Brondby”, declara puștiul-minune pentru Bleacher Report.

Recordul precedent era din 2018, aparținea lui Shellz, jucător profesionist de la Manchester City. Britanicul a câștigat 298 de meciuri până să sufere prima înfrângere. Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu simulatorul de fotbal de la EA Sports, fiecare jucător își creează o echipă pe care o poate înscrie weekend de weekend într-o competiție numită Fifa Ultimate Team (FUT) Champions. În timpul săptămânii, jucătorii înscriși au o serie de 30 de meciuri online, iar premiile cresc proporțional cu numărul de victorii.

ADVERTISEMENT

Este cel mai bine plătit jucător din lume la vârsta lui: peste 15.000 de euro

Puștiul-minune din Danemarca este cel mai bine plătit jucător de FIFA 21 care nu a împlinit vârsta de 16 ani, câștigând până acum nu mai puțin de 15.000 de euro, o sumă fabuloasă pentru un copil care pur și simplu s-a jucat până a devenit cel mai bun din lume: „Vreau să înscriu cât mai multe goluri. Mă apar foarte sus și îmi presez adversarul cât de mult pot și încerc să îmi folosesc cât mai bine calitățile pe faza de atac”, își explică simplu succesul puștiul într-un interviu pentru Sports Bible.

Deși Anders joacă fotbal la un club din orașul natal din Danermca, țelul este să devină cu orice preț campion mondial la FIFA, unde are mult mai mare șanse să reușească decât la fotbalul din viața reală: „Joc cam două ore pe zi, fac și fotbal la clubul local, aici, unde stau. Am suficient timp liber. Dar mi-ar plăcea să trăiesc din FIFA. Țelul meu e să fiu campion mondial”, a mai povestit puștiul pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT

Anders Vejrgang a pierdut în cele din urmă primul joc în acest weekend, scor 5-1, însă trei goluri au fost marcate în ultimele minute ale partidei. Astfel, mai are un an până va putea participa la competițiile profesioniste, unde se poate confrunta cu Ovidiu Pătrașcu, fostul junior al Universității Craiova, care este campion mondial la FIFA.

„Visul meu e să câștig Cupa Mondială la FIFA, dar trebuie să mai aștept un an”, a spus Anders Vejrgang într-un interviu pentru televiziunea daneză TV2.

  • 535 de victorii consecutive a reușit Anders Vejrgang la FIFA 21
  • 298 de victorii consecutive era recordul precedent stabilit în 2018
  • 15.000 de euro a câștigat la doar 15 ani
ADVERTISEMENT
Tags: