Sporturi

Moment istoric pentru România! Cupa Mondială de sărituri cu schiurile a ajuns la Râşnov. Stefan Kraft, victorie în a doua etapă

22.02.2020 | 16:12
Moment istoric pentru Romania Cupa Mondiala de sarituri cu schiurile a ajuns la Rasnov Stefan Kraft victorie in a doua etapa
ADVERTISEMENT

Moment istoric pentru sporturile de iarnă din România. Cupa Mondială de sărituri cu schiurile se desfăşoară în acest weekend la Râşnov. Cei mai buni sărituri cu schiurile ai momentului vor concura în cele două etape de Cupa Mondială de la Valea Cărbunării. 


UPDATE, 22 februarie, 14:12. A doua etapă de Cupă Mondială găzduită de România, pe trambulina de la Râșnov, a fost câștigată de austriacul Stefan Kraft. Acesta a fost urmat pe podium de Karl Geiger si Constantin Schmidt.

ADVERTISEMENT

Prin victoria de sâmbătă, Kraft ajunge la 20 de victorii de etapă în Cupa Mondială, egalându-l pe legendarul conațional Andreas Goldberger.


UPDATE, 21 februarie, 17:37. Germanul Karl Geiger a câștigat prima etapă de sărituri cu schiurile găzduită vreodată în România. Geiger a sărit 100 de m, acumulând un total de 133,7 puncte, cu doar un metru mai puțin de recordul trambulinei, 101 m reușiți de germanul Markus Eisenbichler.

ADVERTISEMENT

Geiger a fost urmat de compatriotul său Stephan Leyhe (99 m – 132,1 puncte) și de austriacul Stefan Kraft (98 m – 130,8 puncte).


Moment istoric pentru România! Cupa Mondială de sărituri cu schiurile a ajuns la Râşnov

Stefan Kraft, Karl Geiger, Dawid Kubacki, Kamil Stoch, Peter Prevc, Daniel Tande, Piotr Zyla sau Johan Andre Forfang sunt doar câteva dintre vedetele care îi vor încânta pe fanii săriturilor cu schiurile din România.

ADVERTISEMENT

Pentru ţara noastră va concura Daniel Cacina, un tânăr săritor român participant în circuitul Cupei Mondiale, care are ca obiectiv calificarea pentru următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Din păcate, Cacina nu a reuşit calificarea pentru prima etapă.

Accesul fanilor este gratuit! Lindvik a câştigat calificările pentru prima etapă

Trambulina mare din Valea Cărbunării are punctul de construcţie la 90 de metri şi dimensiunea trambulinei la 97 de metri. Este şi trambulina pe care se vor disputa cele două competiţii ale Cupei Mondiale. În complex, există patru trambuline cu punctul de construcţie la 97, 71, 38 şi 18 metri.

ADVERTISEMENT

Accesul fanilor la cele două etape de Cupa Mondială este gratuit. Mai mult, autorităţile din Râşnov pun la dispoziţie fanilor autobuze gratuite care să îi ducă gratuit din centru până la trambulină. Etapa cu numărul 1000 din calendarul Cupei Mondiale va avea loc la Râşnov.

ADVERTISEMENT

Primele calificări au avut loc joi şi au fost câştigate de Marius Lindvik, norvegianul câştigător a două etape în Turneul celor Patru Trambuline 2019-2020: Garmish Partenkirschen şi Innsbruck. Pe locul doi a încheiat liderul Cupei Mondiale, Stefan Kraft, iar pe locul trei a fost germanul Markus Eisenbichler.

O surpriză plăcută este revenirea în competiţii lui Severin Freund. Campionul german a trecut peste o perioadă delicată în ultimele sezoane, una cu multe accidentări şi a reuşit calificarea pentru prima etapă de la Râşnov.

Poate fi o oportunitate unică pentru fanii săriturilor cu schiurile din România, în condiţiile în care pentru sezonul viitor prezenţa etapelor de la Râşnov nu este confirmată.

Programul competiţiei de la Râşnov: 

Vineri, 21 februarie:

14:00 – Săritura de probă
15:00 – Manşa 1 a primei etape, urmată de manşa finală şi festivitatea de premiere

Sâmbătă, 22 februarie:

12:00 – Runda de calificări
13:45 – Manşa 1 a primei etape, urmată de manşa finală şi festivitatea de premiere

  • 98 de metri a sărit Marius Lindvik în calificările pentru prima etapă de la Râşnov
  • 105,5 metri a sărit David Siegel, recordmanul trambulinei (24 februarie 2016)