News

Moment jenant pentru Ludovic Orban la inaugurarea Muzeului Brătianu. Premierul a plantat un copac care era deja… plantat. Video

24.05.2020 | 17:00
Moment jenant pentru Ludovic Orban la inaugurarea Muzeului Bratianu Premierul a plantat un copac care era deja plantat Video
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a oferit un moment jenant la inaugurarea Muzeului Național Brătianu în incinta vilei care a aparţinut familiei Brătianu, la Ştefăneşti, judeţul Argeş.

Moment jenant pentru Ludovic Orban la inaugurarea Muzeului Brătianu

După inaugurarea Muzeului Naţional Brătianu, care coincide cu împlinirea a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban a oferit un moment jenant.

ADVERTISEMENT

Premierul a fost invitat de organizatori să planteze un copac în curtea vilei, însă arborele era deja bine înfipt în pământ și avea rădăcini adânci. Gazdele evenimentului au săpat doar o groapă în jurul copacului pentru a da impresia că acesta este plantat acum.

Penibil, marca PNL ! Orban a plantat un stejar care era deja plantat de ceva timp !!!!

Penibil, marca PNL ! Orban a plantat un stejar care era deja plantat de ceva timp !!!!

Posted by Profit 24 TV on Sunday, 24 May 2020

Momentul video a fost postat pe pagina de Facebook și de ministrul de Interne, Marcel Vela, dar acesta a șters apoi postarea când și-a dat seama de greșeala care îl pune într-o postură proastă pe șeful său.

ADVERTISEMENT

”Locul în care s-a făcut istorie pentru România redevine un loc în care oamenii vor veni să regăsească istoria”

”Am o mare satisfacţie sufletească să pot fi astăzi prezent aici la un moment extrem de important: locul în care Brătieni au luat decizii fundamentale pentru ţară, locul în care au gândit propăşirea naţiunii române, locul de pelerinaj al reprezentanţilor marilor puteri mai ales în ajunul Primului Război Mondial”, a declarat Orban.

Conform news.ro, premierul a spus că locul în care s-a făcut istorie pentru România redevine un loc în care oamenii vor veni să regăsească istoria, să regăsească momente din viaţa publică, dar şi din viaţa privată a înaintaşilor care au pus piatra de temelie pentru România modernă.

ADVERTISEMENT

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la inaugurarea Muzeului Brătianu (Vila Florica)

Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban la inaugurarea Muzeului Brătianu (Vila Florica)#LudovicOrban #MuzeulBratianu

Posted by Guvernul României on Sunday, 24 May 2020

Prezent la eveniment, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat că noul muzeu dedicat familiei Brătianu va recunoaşte importanţa naţională a celor care au scris istoria cu mândrie și sacrificii şi a adus un omagiu celor care au murit în închisorile comuniste.

Muzeul Naţional Brătianu îşi propune să reconstituie atmosfera casei în care a locuit I.C. Brătianu. Muzeul funcţionează în Vila Florica, din Ştefăneşti, judeţul Argeş, achiziţionată în 2017 de Ministerul Culturii de la moştenitorii familiei Brătianu.

ADVERTISEMENT

Legea privind înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu a fost adoptată de Parlament în decembrie anul trecut, fiind promulgată în 15 ianuarie de către preşedintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT