Sport

Moment penibil cu sistemul VAR la FCSB – FCU Craiova! Arbitrul, probleme în vizionarea fazei din care a dat penalty: “Îi dau tot meciul în reluare”

Sistemul VAR a dat un nou rateu în SuperLiga, la meciul FCSB - FCU Craiova. Arbitrul Andrei Cojocaru a avut probleme în vizionarea fazei din care a acordat un penalty.
31.07.2022 | 23:59
Moment penibil cu sistemul VAR la FCSB  FCU Craiova Arbitrul probleme in vizionarea fazei din care a dat penalty Ii dau tot meciul in reluare
FCSB - FCU Craiova a oferit un moment penibil cu sistemul VAR
ADVERTISEMENT

În minutul 56 al meciului FCSB – FCU Craiova, Joyskim Dawa l-a călcat pe Andre Duarte în careul roş-albaştrilor şi meciul a continuat. Arbitrul Andrei Cojocaru a fost chemat să vadă faza cu ajutorul sistemului VAR, însă a avut mari probleme când a ajuns la monitor.

FCSB – FCU Craiova a oferit un moment penibil cu sistemul VAR

Atunci când a ajuns la monitor, Andrei Cojocaru a putut să vadă faza faultului, însă dintr-un unghi foarte larg şi nu avea cum să sesizeze incidentul din careul roş-albaştrilor.

ADVERTISEMENT

Apoi, timp de câteva zeci de secunde, pe monitor au început să se perinde imagini premergătoare fazei, iar Andrei Cojocaru a putut chiar să se vadă cum se îndrepta spre marginea careului.

Până la urmă, după zeci de secunde de stupoare, Andrei Cojocaru a putut să vadă faultul din careul celor de la FCSB şi a acordat lovitura de la 11 metri. Penalty-ul a fost executat perfect de Andrea Compagno, când “roş-albaştrii” conduceau cu 1-0.

ADVERTISEMENT

“Urmăreşte tot meciul în reluare. Mai au puţin şi îi dau tot meciul în reluare”, a exclamat Ionuţ Angheluţă, unul dintre comentatorii meciului în transmisiunea Digi Sport 1.

Probleme cu sistemul VAR şi la meciul FCSB – U Cluj 1-1

La primul meci cu sistem VAR, în SuperLiga, pe Arena Naţională, brigada de arbitraj nu a putut folosi monitorul de pe stadion pentru a revedea anumite faze din prima repriză a partidei FCSB – U Cluj 1-1.

ADVERTISEMENT

“În ceea ce privește partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up.

Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu mașina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcțional pe parcursul primei reprize”, au explicat oficialii Federaţiei Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Sistemul VAR a început să fie folosit în SuperLiga din actualul sezon, iar primul meci care a beneficiat de arbitraj video a fost Supercupa României. În meciul CFR Cluj – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-2, de la Arad, arbitrul Andrei Cojocaru nu a fost nevoit să apeleze la monitorul pentru VAR.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,35 este cota pentru „2 solist” la DAC Dunajska Streda – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: