Sport

Moment șocant pentru Constantin Budescu. A fost martorul exploziei de la Petromidia. Video

Constantin Budescu a fost martorul exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Internaționalul se află în vacanță pe litoralul românesc.
02.07.2021 | 21:02
Moment socant pentru Constantin Budescu A fost martorul exploziei de la Petromidia Video
ADVERTISEMENT

Întrucât saudiții de la Damac nu i-au permis să îmbrace tricoul echipei naționale la Jocurile Olimpice din această vară, Constantin Budescu se bucură de câteva zile libere pe litoral. Vacanța alături de familie a fost umbrită, însă, de explozia produsă vineri, în jurul prânzului, la Rafinăria Petromidia din Năvodari.

Potrivit autorităților, o persoană a murit și alte patru au ajuns de urgență la spital cu arsuri pe 45% din suprafața corpului. „Această tragedie se putea transforma într-o catastrofă”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost demarată o anchetă și urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs nefericitul eveniment. Deși instalațiile s-au aflat în revizie anul trecut, în perioada martie – aprilie, există posibilitatea ca sursa deflagrației să fi fost o conductă fisurată.

Constantin Budescu a fost martorul exploziei de la Petromidia

Aflat pe plajă în timpul exploziei, Constantin Budescu a surprins momentul în care fumul s-a ridicat deasupra rafinăriei. Imaginile au fost publicate cu puțin timp în urmă pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT

Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie.

În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.

ADVERTISEMENT

De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.

În acest moment, salvatorii intervin cu  3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila.

ADVERTISEMENT

Acestor forțe li se adaugă  o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța”, a transmis premierul României, Florin Cîțu, la scurt timp după producerea exploziei.

Reacția companiei care deține Rompetrol Rafinare

Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite.  

Din păcate, ca urmare a accidentului, cinci dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța. Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”, au anunțat reprezentanții KMG Internațional, grupul care deține Rompetrol Rafinare.

ADVERTISEMENT