Sport

Moment special în UTA Arad – Universitatea Craiova. Oltenii au purtat tricouri personalizate în memoria lui Ilie Balaci

Oltenii au intrat pe teren cu tricouri speciale cu Ilie Balaci în UTA Arad - Universitatea Craiova. În urmă cu două zile se împlineau patru ani de la decesul „Minunii Blonde”.
23.10.2022 | 19:28
Moment special in UTA Arad  Universitatea Craiova Oltenii au purtat tricouri personalizate in memoria lui Ilie Balaci
Oltenii au purtat tricouri personalizate în memoria lui Ilie Balaci. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În semn de recunoștiință pentru simbolul Universității Craiova, jucătorii „alb-albaștrilor” au pășit pe teren cu tricouri personalizate cu marele optar al „Științei”. Pe 21 octombrie s-au împlinit patru ani de când Ilie Balaci trecea în „echipa îngerilor”.

Jucătorii Universității Craiova au purtat tricouri speciale în memoria lui Ilie Balaci la partida cu UTA Arad

Ilie Balaci se stingea din viață pe 21 octombrie 2018, chiar înainte de derby-ul Universitatea Craiova – FCSB. Simbolul formației din Bănie era așteptat în tribunele stadionului „Ion Oblemenco” și a fost alături de jucătorii oltenilor.

ADVERTISEMENT

Pentru prima dată după mulți ani, Universitatea Craiova reușea să se impună în derby-ul împotriva celor de la FCSB cu 2-1. Victoria „alb-albaștrilor” i-a fost dedicată marelui fotbalist al „Științei”, care este comemorat în fiecare an de către olteni.

În urmă cu două zile, o delegație a Universității Craiova l-a comemorat pe Ilie Balaci la mormântul său din Bănie. Chiar dacă jucătorii „Științei” nu au putut să fie prezenți alături de legendele clubului, aceștia i-au adus un omagiu „Minunii Blonde” înainte de start-ul confruntării cu UTA Arad.

ADVERTISEMENT

Oltenii au pășit pe stadionul „Francisc von Neuman” cu tricouri personalizate cu regretatul Ilie Balaci. Pe acestea apărea o fotografie a „Minunii Blonde”, iar lângă a fost amplasat simbolul infinitului.

Sorin Cârțu plânge pierderea lui Ilie Balaci: „Aveam nevoie de el ca și prieten”

Președintele Universității Craiova a mărturisit că pierderea lui Ilie Balaci este una mare pentru Craiova Maxima, dar și pentru „Știința”. Sorin Cârțu a declarat că „Minunea Blondă” ar fi ajutat foarte mult formația din Bănie cu sfaturile sale.

ADVERTISEMENT

”Mi-a fost coleg și prieten. Sunt puțini jucători din Craiova Maxima, care să nu se fi considerat prieten cu Ilie. Am fost un grup foarte unit, așa că nu doar eu am avut privilegiu acesta, să joace și să fie prieten cu el. Sunt patru ani în care i-am simțit absența.

Aveam nevoie de el ca prieten și Universitatea Craiova ar fi avut nevoie prezența lui Ilie. Aportul lui ar fi contat, sfaturi primite, comentarii și dialoguri despre evoluția echipei, ar fi fost cât se poate de utile. Este un moment trist, la fel ca de fiecare dată când venim aici.

ADVERTISEMENT

Eu vin de mai multe ori în timpul lunii la el, aici sunt înmormântați părinții și sora. Când vin trec pe la fiecare și aprind câte o lumânare, pun câte o floare. Și acum în mașină am 10 candele să trec pe la toți și pe la Costică Ștefănescu și Zoli Crișan, dacă sunt aici”, a declarat Sorin Cârțu.


  • Cota BETANO pentru U Craiova: 2,77 este cota pentru „2 solist” la Sepsi – U Craiova Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT