Fotbal international

Moment special la meciul AC Milan – Lille. Fiul unui fost mare jucător al italienilor, debut pe “San Siro”

05.11.2020 | 12:51
Moment special la meciul AC Milan  Lille Fiul unui fost mare jucator al italienilor debut pe San Siro
ADVERTISEMENT

Moment special pentru familia lui AC Milan la meciul cu Lille, la care Timothy Weah, fiul legendarului fotbalist al milanezilor, George Weah, va juca pentru prima oară pe San Siro, dar în tricoul echipei din Franța.

Timothy Weah are 20 de ani și s-a născut în Statele Unite ale Americii, unde a început să joace fotbal pentru prima oară, fiind și jucătorul al echipei naționale a SUA.

ADVERTISEMENT

Tânărul fotbalist poartă o presiune uriașă pe umeri, fiind fiul legendei lui AC Milan, George Weah, care a cucerit Balonul de Aur (1995) în perioada în care a jucat pe San Siro între 1995 și 2000, înainte ca Timothy să se nască, acum fiind președintele statului african Liberia.

Moment emoționant pe San Siro, unde va păși din nou pe teren un fotbalist cu un nume legendar: Timothy Weah

Timothy Weah a fost transferat în 2015 de PSG de la New York Red Bull, pe când avea doar 15 ani și toată lumea spera că ar putea să realizeze măcar o parte din performanțele tatălui său la PSG, iar atacantul a debutat la nici 17 ani (19 mai 2017) în Ligue 1, într-un meci cu Caen, încheiat 0-0, când a intrat pe final de meci.

ADVERTISEMENT

Atacantul însă nu a prins foarte multe meciuri la PSG, jucând doar șapte partide în Ligue 1, într-o echipă plină de vedete și a fost împrumutat în sezonul 2018/2019 la Celtic Glasgow, pentru care a jucat 20 de meciuri și a înscris de șase ori.

Întos la PSG, este cumpărat definitiv de OSC Lille, care a plătit nu mai puțin de zece milioane de euro pentru fiul legendarului George Weah. La Lille, în sezonul trecut, Timothy Weah a jucat doar în trei partide, iar în acest sezon are doar 48 de minute în zece meciuri.

ADVERTISEMENT

George Weah a scris istorie pe San Siro, iar din 2017 este președintele Liberiei

În urma evoluțiilor la Paris Saint Germain din 1995 și după din transferul la AC Milan în același an, George Weah a primit Balonul de Aur și Onze d’Or, fiind desemnat jucătorul african al secolului XX. La Milan a făcut un cuplu incredibil în atac cu Roberto Baggio, dar și cu Marco Simone sau Dejan Savisevici.

George Weah este președinte al Liberiei, ales din anul 2017. Cu toate acestea, fiul său a ales să joace pentru naționala SUA, într-o echipă din care mai fac parte jucători precum Sergino Dest, fotbalistul Barcelonei sau Giovanni Reyna, jucătorul lui Dortmund.

ADVERTISEMENT

Timothy Weah a vorbit despre numele legendar pe care îl poartă și care pune o presiune uriașă pe umerii săi: “Tatăl meu a făcut ceva incredibil, a fost un jucător incredibil. Mă gândesc la ce a făcut el și trebuie doar să continui să muncesc zi de zi, așa cum o fac acum. Tata mereu mi-a zis să fiu eu însumi și să nu ascult ce spun alții, pentru că la final contează doar fericirea mea”, declara Timothy după transferul la Celtic Glasgow, în 2018, conform thescottishsun.co.uk.

ADVERTISEMENT