News

Moment stânjenitor la conferința miniștrilor Rafila și Cîmpeanu. Tăcere a oficialilor când au fost întrebați de siguranța elevilor în școli

Miniștri sănătății și educației, Alexandru Rafila și Sorin Cîmpeanu, au fost actorii unui moment stânjenitor la conferința de presă de vineri, când au fost întrebați de siguranța elevilor în școli.
14.01.2022 | 16:31
Moment stanjenitor la conferinta ministrilor Rafila si Cimpeanu Tacere a oficialilor cand au fost intrebati de siguranta elevilor in scoli
Cât de în siguranță sunt elevii în școli? Întrebarea la care miniștri Rafila și Cîmpeanu n-au avut niciun răspuns. Sursa foto: INQUAM Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Vineri, 14 ianuarie, într-o conferință de presă, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu și ministrul sănătății, Alexandru Rafila, au oferit detalii despre noile reguli privind funcționarea școlilor.

Conform unei Hotărâri anunțate încă de joi de către CNSU, autoritățile modifică din nou regulile privind funcționarea școlilor în pandemie. Cele două ministere au emis un ordin comun care leagă desfășurarea orelor cu prezență fizică de numărul de paturi Covid libere în fiecare județ.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, în finalul conferinței de presă a celor doi oficiali, o jurnalistă i-a întrebat cât de în siguranță sunt copiii în școli, în această perioadă. Non-răspunsul celor doi miniștri a produs un moment stânjenitor.

Cât de în siguranță sunt elevii în școli? Întrebarea la care miniștri Rafila și Cîmpeanu n-au avut niciun răspuns

Rata de vaccinare și incidența cazurilor Covid-19 nu mai sunt criteriile de care depinde funcționarea școlilor din România, de luni.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și explicată pe larg, vineri, de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu și de ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

În conferința de presă a celor doi oficiali ai guvernului, un reporter le-a cerut să spună, pe o scară de la 1 la 10, cât de în siguranță sunt copiii în școli, în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere situația aceasta, cu număr mare de cazuri, cu lipsa testelor, cu profesori nevaccinați, vă rog pe ambii, pe o scară de la 1 la 10, să ne spuneți cât de în siguranță considerați că sunt copiii la școală în această perioadă, evident, 10 fiind nota maximă”, întreabă jurnalista.

Secunde bune, Sorin Cîmpeanu şi Alexandru Rafila au păstrat o tăcere apăsătoare şi nu au dat niciun răspuns. Ambii au coborât privirile în pământ și, după câteva momente de tăcere, chiar au zâmbit puțin, probabil forțați de împrejurări.

ADVERTISEMENT

Toate școlile din România vor funcționa cu prezență fizică, de luni, 17 ianuarie

Autoritățile au modificat din nou regulile privind funcționarea școlilor în pandemie. Ministerul Sănătății și cel al Educației au emis un ordin comun care leagă desfășurarea orelor cu prezență fizică de numărul de paturi COVID libere în fiecare județ.

Astfel, cursurile în școli și licee se vor face cu prezență fizică sau vor trece în online conform unui nou scenariu. Detalii, AICI.

Totodată, noile reguli vor impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică dacă în clasă au fost confirmate 3 cazuri Covid-19, față de doar un singur caz Covid-19 cât erau în prezent.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!