Fotbal international

Moment uluitor la meciul dintre Norwich și Arsenal! Arbitrul a cerut ca penalty-ul „tunarilor” să fie repetat după verificarea VAR. “Precedentul” din România ?

01.12.2019 | 17:09
Moment uluitor la meciul dintre Norwich și Arsenal! Arbitrul a cerut ca penalty-ul „tunarilor” să fie repetat după verificarea VAR.
Moment uluitor la meciul dintre Norwich și Arsenal! Arbitrul a cerut ca penalty-ul „tunarilor” să fie repetat, după verificarea VAR
ADVERTISEMENT

Moment uluitor petrecut la partida dintre Norwich cu Arsenal, atunci când arbitrul partidei a decis ca penalty-ul acordat „tunarilor„ să se repete pentru că jucătorii „canarilor” au intrat în careu. Tim Krul a reușit inițial să apere mingea trimisă de Aubameyang, dar nu a mai avut ce face la a doua execuție a atacantului din Gabon.

Moment uluitor la meciul lui Arsenal cu Norwich

Norwich reușise să deschidă scorul împotriva lui Arsenal în minutul 21 prin Teemu Pukki, iar „tunarii” au scos un penalty în minutul 29, după un henț al lui Zimmermann. Pierre-Emerick Aubameyang a ratat penalty-ul, dar arbitrul partidei a cerut repetarea loviturii de pedeapsă pentru că mai mulți jucători de la Norwich au intrat în careu.

Centralul a primit confirmarea din camera VAR, iar penalty-ul s-a repetat și același Aubameyang a reușit să dea gol. Totuși, pe imagine se observă că jucătorii lui Norwich nu au intrat foarte mult în interiorul careului, iar atacantul gabonez nu a fost deranjat de nimeni.

ADVERTISEMENT

Nu la fel s-a întâmplat și în cazul Camora-Gustavo ?

Un moment mult mai clar decât faza pentru care Arsenal a repetat penalty-ul s-a întâmplat la un meci dintre CFR Cluj și Universitatea Craiova din mai 2018, atunci când brazilianul Gustavo a ratat o lovitură de la 11 metri, iar pe reluări s-a văzut că fundaşul celor de la CFR, Camora, era la mai puțin de un metru de fotbalistul oltenilor când acesta a tras.

Momentul unic petrecut la CFR Cluj - Craiova 1-0 din mai 2018
Momentul unic petrecut la CFR Cluj – Craiova 1-0 din mai 2018

În cele din urmă CFR Cluj a câștigat cu 1-0, iar problema penalty-ului s-a dezbătut intens după meci. Ion Crăciunescu a declarat că penalty-ul trebuia repetat: „Jucătorii trebuie să fie în afara suprafeței de pedeaspă, la 9, 15 metri de minge. Tot ce nu este așa, este incorect”.

ADVERTISEMENT

„Cel puțin 90 la sută dintre penalty-uri sunt incorecte și la noi, și peste tot. Este cea mai încălcată regulă din istoria arbitrajului. Până nu vor exista sancțiuni dure, n-ai ce face. N-am văzut în ultimii ani vreun penalty executat ca la carte”, a mai spus Ion Crăciunescu.

  • 70.000.000 de euro este cota de piață a lui Pierre-Emerick Aubameyang, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri