Sport

Moment unic pe Arena Națională! S-a înscris primul gol din istoria Euro în România și i-a fost dedicat lui Eriksen

România este gazdă în premieră la un turneu final major, iar Stefan Lainer este fotbalistul care a înscris primul gol din istoria Euro pe Arena Națională.
13.06.2021 | 19:54
Moment unic pe Arena Nationala Sa inscris primul gol din istoria Euro in Romania si ia fost dedicat lui Eriksen
ADVERTISEMENT

Minutul 18 al meciului dintre Austria și Macedonia de Nord va rămâne în istoria fotbalului. Stefan Lainer a înscris primul gol al întâlnirii de pe Arena Națională și primul din istoria Euro în România.

După un început de meci pe care austriecii l-au dominat fără să-și creeze vreo ocazie importantă de gol, mijlocașul Sabitzer l-a văzut demarcat la Lainer și a trimis o diagonală către acesta, iar fundașul dreapta a înscris cu un șut la colțul lung.

ADVERTISEMENT

Stefan Lainer, dedicație emoționantă pentru Christian Eriksen

Autorul primului gol din istoria Euro în România, nu este un nume deloc străin iubitorilor de fotbal din țara noastră și din Europa.

În vârstă de 28 de ani, Stefan Lainer evoluează în Bundesliga, la Borussia Mönchengladbach, unde este titular de drept în flancul drept al apărării.

ADVERTISEMENT

Imediat după reușita din minutul 18, Stefan Lainer a arătat tribunelor un tricou pe care era inscripționat un mesaj pentru Christian Eriksen, fotbalistul danez care a suferit, sâmbătă, un infarct în timpul meciului cu Finalanda.

”Eriksen stay strong” – ”Eriksen fii puternic!”, a fost mesajul austriacului pentru decarul naționalei Danemarcei.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: Twitter UEFA Euro 2020

Cine este Stefan Lainer

Lainer a început fotbalul la SV Seekirchen, iar la 17 ani era achiziționat de Red Bull Salzburg. După doi ani, în care a evoluat pentru echipa de tineret a lui Salzburg, Lainer era împrumutat la Grodig.

În 2014 a semnat cu Liefering, iar după alți doi ani ajungea la SV Ried, de unde avea să fie răscumpărat de Salzburg pentru 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Au urmat patru ani excelenți pentru fotbalist, iar în 2019 Borussia Mönchengladbach plătea pentru transferul său 12,5 milioane de euro.

Austriacul are 31 de meciuri în tricoul echipei naționale și două goluri marcate. 12,5 milioane de euro este cota fotbalistului conform transfermarkt.

Șapte trofee a cucerit în carieră Stefan Lainer, toate cu Red Bull Salzburg: 4 titluri de campion și trei Cupe ale Austriei.

ADVERTISEMENT
Tags: