Sporturi

Momente controversate la concursul Eurovision. Steagul Palestinei, fluturat de o delegație. Prestația Madonnei, criticată dur. Video

19.05.2019 | 14:51
Momente controversate la concursul Eurovision Steagul Palestinei fluturat de o delegatie Prestatia Madonnei criticata dur Video
ADVERTISEMENT

Finala Eurovision desfășurată în Tel Aviv a avut numeroase momente controversate. Încă dinainte ca anunțul că Israel va găzdui competiția urmărită anual de sute de milioane de telespectatori, numeroase personalități internaționale au cerut boicotarea evenimentului, pe seama disputei dintre israelieni și palestinieni. Tot din cauza acestor lupta din politica internă a Israelului, cu răsfrângeri asupra globului, au avut loc și mai multe proteste inedite pe perioada competiției.

Palestina, motiv de discordie la finala Eurovision găzduită de Israel

Astfel, chiar dacă organizatorii i-au rugat pe participanți să se abțină de la mesaje politice, trupa islandeză Hatari a afișat în timpul numărării voturilor un steag al Palestinei. ”- Daţi-mi steagul palestinian! Mulţumesc! Mai sunt. Încă unul, steagul, steagul!”, au fost surprinși spunând islandezii, în timpul prezentării scorurilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, invitată specială a Eurovisionului, legendara Madonna, a provocat controverse prin ținutele și mesajele politice pe care le-au afișat atât ea cât și dansatorii ei. Unii dintre ei purtau măști de gaze pe față și coronițe de flori pe cap. Alții aveau uniforme unde erau prinse steagurile Palestinei și Israelului. Acest gest a fost interpretat drept un apel la unitate de către unii telespectatori. Totodată, Madonna a fost criticată și pentru prestația modestă pe care a avut-o la Tel Aviv, acolo unde a început momentul interpretând hitul „Like a Prayer”, lansat în urmă cu 30 de ani. Legendara artistă nu a mai reușit însă să atingă notele înalte și a fost criticată pentru faptul că a falsat pe toată durata prestației, scrie adevărul.ro.

Olanda, marea câștigătoare a finalei Eurovision 2019

În cele din urmă, Olanda a reușit datorită votului publicului să câștige finala Eurovision Song Contest 2019. Batavii au obținut victoria în competiția desfășurată la Tel Aviv prin artistul Duncan Laurence prin melodia de dragoste „Arcade”. Piesa a adunat 492 de puncte, iar podiumul a fost completat de Italia și de Rusia. Este pentru a cincea oară când olandezii câștigă Eurovision.

ADVERTISEMENT