News

Momente de groază în Pipera. Mai multe mașini au rămas blocate pe șinele de tren, între bariere

Potrivit CFR, șoferii nu au respectat semnalele acustice și luminoase. Poliția Rutieră face cercetări.
09.08.2021 | 08:29
Momente de groaza in Pipera Mai multe masini au ramas blocate pe sinele de tren intre bariere
ADVERTISEMENT

Mai mulți șoferi au tras o sperietură zdravănă atunci când au încercat să traverseze calea ferată în zona Pipera din Capitală.

Momente de groază în Pipera. Mai multe mașini au rămas blocate pe șinele de tren, între bariere

După trecerea unui tren, barierele s-au ridicat mașinile au încercat să traverseze calea ferată însă, în doar 4-5 secunde, barierele au coborât din nou. Câteva mașini au rămas pe linia ferată, prinse între bariere.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanților CFR, vina le aparține șoferilor care au ignorat faptul că semnalele acustice și luminoase erau încă în funcțiune. Polițiștii de la Brigada Rutieră fac acum verificări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Codul rutier prevede că șoferii au obligația să oprească înaintea indicatorului de trecere la nivel cu calea ferată.

ADVERTISEMENT

CFR susține că, deși barierele se ridicaseră, semnalele luminoase și cele acustice încă funcționau, iar șoferii aveau obligația să rămână pe loc.

Un șofer a rupt barierele de la trecerea peste calea ferată din Brănești, Ilfov

Un incident similar ce ar fi putut avea urmări tragice a avut loc vineri în județul Ilfov.

Un șofer trece peste barierele de la calea ferată, chiar în timp ce acestea erau deja coborâte, pentru că urma să treacă trenul. Imaginile au fost făcute publice de cei de la CFR Călători.

ADVERTISEMENT

De asemenea, compania a transmis și un mesaj, din care reiese că șoferul respectiv circula cu o viteză năucitoare, de 160 de km/h. Mai mult decât atât, acesta venea cu viteză dintr-o curbă.

CFR Călători a atras atenția că un astfel de comportament poate să atragă după sine pierderea de vieți omenești, pentru că acest șofer inconștient putea să pună în pericol viețile a sute de oameni care circulau în acele momente.

ADVERTISEMENT

Ulterior, oamenii legii au descoperit că bărbatul în cauză consumase alcool înainte de a se urca la volan. Acesta a fost prins de polițiști și a fost testat cu aparatul etilotest, care a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 1,03 la mie în aerul expirat.

ADVERTISEMENT