News

Momente de groază pe terasa unui magazin. Un bărbat s-a înecat cu mâncare şi nu a mai putut fi salvat

O altă persoană a murit înecată cu mâncare. A mușcat dintr-un cârnat pe terasa unui magazin și nu a mai putut fi salvat
11.06.2024 | 16:43
Momente de groaza pe terasa unui magazin Un barbat sa inecat cu mancare si nu a mai putut fi salvat
Un bărbat și-a pierdut viața după ce a mâncat un cârnat într-un magazin și s-a înecat. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat din satul Demăcușa, comuna Moldovița, a pierdut viața duminică după-amiază în urma unui incident tragic și neașteptat. Bărbatul a mâncat un cârnat și s-a înecat, fapt care i-a adus moartea.

A murit înecat după ce a mâncat un cârnat

În jurul orei 17.15, un apel la 112 a alertat Secția Rurală de Poliție Vama, când un asistent de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava a raportat decesul unui bărbat pe terasa unui magazin din sat.

ADVERTISEMENT

Investigațiile poliției au arătat că, în jurul orei 15.30, Vasile C. s-a dus la magazinul din sat și s-a așezat pe terasă, unde a consumat și alcool. Într-un moment nefericit, bărbatul a mușcat dintr-un cârnat și a început să se sufoce rapid.

Două femei din apropiere, inclusiv gestionara magazinului, au încercat să-i ofere primul ajutor.Acestea au apelat imediat la 112, iar personalul medical sosit la fața locului a descoperit că bărbatul avea bucăți de carne blocate în căile respiratorii.

ADVERTISEMENT

Deși era în stop cardio-respirator, echipa medicală a efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 40 de minute, fără succes. Poliția a deschis un dosar penal și va continua investigațiile, dispunând totodată efectuarea unei necropsii pentru a determina mai exact cauza decesului.

Un alt bărbat și-a pierdut viața înecat cu mâncare

Un bărbat a decedat după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din oraș. Inițial, un echipaj medical sosit din București a intervenit pentru a-i oferi ajutor.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 16:00. Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, se afla la o terasă din centrul Brașovului. La un moment dat, ceilalți clienți și personalul restaurantului au observat că acesta a devenit inconștient, fără să fi manifestat semne evidente de sufocare.

Serviciul de urgență a fost apelat la 112, însă a durat 6 minute și jumătate până când echipa medicală a început manevrele de resuscitare. Când medicii au ajuns, bărbatul era deja în stop cardiorespirator. Ei au reușit să-l resusciteze și l-au transportat la Spitalul Clinic din Brașov.

ADVERTISEMENT

Dat fiind că starea lui era foarte gravă, s-a decis necesitatea intervenției unor medici specialiști din București pentru a extrage corpul străin din plămâni.

Astfel, o echipă de doi medici de la Institutul Marius Nasta din București, cu sprijinul personalului de ambulanță din București-Ilfov, s-a deplasat la Brașov. Din păcate, la două ore după intervenție, pacientul a decedat.

ADVERTISEMENT