Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Momente de groază pentru Roberto Baggio! Jefuit, bătut și sechestrat în propria vilă. Prima reacție a legendarului fotbalist italian. Update

Legendarul fotbalist Roberto Baggio a trăit momente terifiante în timpul întâlnirii Spania - Italia 1-0 de la EURO 2024, fiind jefuit și bătut de o bandă de hoți.
21.06.2024 | 16:34
Momente de groaza pentru Roberto Baggio Jefuit batut si sechestrat in propria vila Prima reactie a legendarului fotbalist italian Update
Legendarul fotbalist Roberto Baggio a trăit momente terifiante în timpul întâlnirii Spania - Italia 1-0 de la EURO 2024, fiind jefuit și bătut de o bandă de hoți. Sursă foto: figc.it
ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător al ”squadrei azzurra” a fost călcat de hoți în timp ce urmărea împreună cu familia sa jocul de la Gelsenkirchen în vila pe care o deține în Altavilla Vicentina, un mic orășel din nordul Italiei.

UPDATE: Prima reacție a lui Roberto Baggio, jefuit, bătut și sechestrat în timpul meciului Spania – Italia 1-0 la EURO 2024

Roberto Baggio, fostul mare fotbalist italian, a trăit momente cumplite chiar în timpul meciului „Squadrei Azzurra” cu Spania la EURO 2024 (0-1). Aflat alături de familie în vila pe care o deține la Altavilla Vicentina, un mic oraș din nordul Italiei, Roberto Baggio a fost victima unui jaf.

ADVERTISEMENT

La mai puțin de o zi după incident, fostul câștigător al Balonului de Aur a oferit o primă reacție prin Vittorio Petrone, fostul impresar al fostului fotbalist. „În primul rând, eu și familia mea am dori să mulțumim tuturor pentru mesajele de susținere pe care le-am primit.

Vă mulțumesc sincer. În împrejurări similare se poate întâmpla orice, iar din fericire violența pe care am suferit-o nu a generat decât câteva cusături, vânătăi și multă frică. Acum nu mai rămâne decât să înving frica”, a declarat Roberto Baggio, care a povestit cum s-a întâmplat totul.

ADVERTISEMENT

„Atacul fulger, în plină lumină, nu a permis activarea celor mai bune sisteme de securitate cu care este dotată vila. Acum, din cele întâmplate, vom asigura și mai mult sistemele de detecție pe timp de zi pe tot parcursul întregului perimetru.

Ceea ce s-a întâmplat ieri cu mine și familia mea a fost deja trăit de multe alte familii. Abia atunci când ești lovit, îți dai seama ce răni a lăsat un episod de violență și opresiune în casa ta”, a mai spus Roberto Baggio.

ADVERTISEMENT

Jaf la casa lui Roberto Baggio în timpul partidei Spania – Italia 1-0

Robert Baggio, fost câștigător al Balonului de Aur, a fost victima unui jaf armat joi seară, 20 iunie, în timp ce urmărea în casa sa meciul Spania – Italia 1-0, din etapa a doua a grupei C de la EURO 2024.

Conform cotidianului La Repubblica, o bandă de 5 hoți, toți înarmați cu pistoale, au pătruns în locuința fostului mare fotbalist în jurul orei locale 22:00 (ora 23:00 în România), în timp ce acesta viziona partida ”squadrei azzurra”.

ADVERTISEMENT

Baggio a încercat să-i înfrunte pe atacatori, a avut loc o încăierare violentă, iar fostul jucător a fost lovit în frunte cu patul unei arme. Apoi, el și familia sa au fost sechestrați într-una dintre camerele vilei.

Hoții au furat bani, bijuterii și ceasuri, dar deocamdată pagubele materiale nu au fost evaluate. În momentul în care și-a dat seama că agresorii au părăsit casa, Baggio a spart ușa camerei unde fusese închis cu familia sa și a anunțat poliția.

Baggio, transportat la spital pentru îngrijiri medicale

Forțele de ordine au venit imediat la fața locului, însă hoții părăsiseră deja zona. Poliția a adunat imaginile de pe toate camerele de supraveghere ale vilei și încearcă să-i găsească pe atacatori. Roberto Baggio a fost dus la spitalul din Arzignano unde i-au fost aplicate mai multe cusături la cap.

Fostul fotbalist locuiește de aproximativ 15 ani în această vilă, care se află pe un deal cu vedere la Altavilla Vicentina. Locuința este izolată și se află în centrul unui teren rural și lângă pădure. Baggio locuiește acolo împreună cu soția sa Andreina și cu cei trei copii ai săi.

Italia a fost învinsă de Spania, scor 0-1, în cel de-al doilea joc de laEURO 2024. Chiar dacă rezultatul a fost unul strâns, ibericii au dominat autoritar jocul. Acum, trupa lui Luciano Spalletti își va juca accederea în optimi într-un meci împotriva Croației.

Prestației ”squadrei azzurra” a fost criticată vehement de presa italiană care a recunoscut cu fair-play superioritatea netă a spaniolilor. Jurnaliștii peninsulari consideră că naționala lor a primit o adevărată lecție de fotbal din partea trupei lui Luis de la Fuente.

ADVERTISEMENT
3,45 este cota BETANO pentru ”total goluri: sub 1,5” în partida Croația - Italia