Fotbal intern

Momente de groază pentru un fost antrenor al Stelei! A fost operat de urgenţă

Florin Halagian, antrenorul care a conceput Steaua 1986 si cel mai longeviv tehnician din Divizia A si Liga 1, incearca sa-si revina dupa ce a suferit o interventie chirurgicala la colon. Chiar si...
18.11.2014 | 08:32
Momente de groaza pentru un fost antrenor al Stelei A fost operat de urgenta

Florin Halagian, antrenorul care a conceput Steaua 1986 si cel mai longeviv tehnician din Divizia A si Liga 1, incearca sa-si revina dupa ce a suferit o interventie chirurgicala la colon. Chiar si asa, “Armeanul” ramane optimist.

Cu peste 900 de meciuri stranse in cariera sa, Florin Halagian este cel mai longeviv antrenor de pe prima scena a fotbalului romanesc. Armeanul a ajuns la 75 de ani si priveste fenomenul detasat, din postura unui spectator. Din pacate pentru cel poreclit Armeanul, in ultimul timp acesta a avut probleme de sanatate, iar in urma cu doua saptamani a fost interant si operat de urgenta. Interventia chirurgicala a avut loc la colon, iar acum reputatul tehnician se afla in recuperare.

CANCAN.RO a luat legatura cu Florin Halagian, iar acest a gasit puterea sa ofere un scurt interviu. “Stau mai mult in pat, dar incep sa-mi revin. Ce sa-i faci, in viata ai parte si de astfel de lucruri. Sa speram ca va fi bine, mai ales ca acum ma simt mult mai bine, imi revin. Nu este usoara o interventie chirurgicala, chiar daca am inteles ca nu a fost ceva foarte complicat. Am ajuns si eu la o varsta si nu e usor un asa moment, dar a trecut”, a declarat “Hala” cu vocea inca slabita.

hala_46662400

“Fotbalul nostru stationeaza”

Acesta spune ca urmareste in continuare fotbalul romanesc si este la curent cu tot ce se intampla in Liga 1 si la Echipa Nationala: “Parearea mea este ca fotbalul nostru stationeaza. Chiar si asa, avem un nivel destul de bun. Sunt unele echipe bune si altele care… Ma bucur de numirea lui Anghel Iordanescu la nationala, cred ca este cea mai buna alegere. El stie ce este la Federatie, iar experienta lui va fi binevenita”, a spus tehnicanul care a cucerit trei titluri de campion al Romaniei, doua cu FC Arges (1972, 1979) si unul cu Dinamo (1992).

“Pastreaza sapca cu Chicago Bulls”

Florin Halagian a dezvaluit ca pastreaza si astazi vestita lui sapca, cea cu Chicago Bulls. “In acest moment, eu am ramas un admirator al fotbalului. M-am retras. Sunt la o varsta la care se impunea acest lucru. Cand mi se face dor, ma uit la sapca cu Chicago Bulls”, spune “Armeanul” amuzat. Apoi isi aduce aminte de obiectul vestimentar care l-a facut faimos. “Sapca nu se da niciodata. Povestea ei a venit natural, nu am avut vreo intentie de a deveni faimos prin acest lucru. Presa a nascut acest mit si asta e. Imi aduc aminte ca am cumparat-o din Spania, nu m-am gandit atunci ca o sa ajunga atat de faimoasa. O pastrez, nu am cum sa renunt la ea”, a spus reputatul tehnician.

Antrenorul care a conceput Steaua 1986

Florin Halagian este cel mai longeviv antrenor de pe prima scena a fotbalului romenesc. In 2008, acesta a primit din partea Presedentiei Romanie “Meritul Sportiv”. Despre Halagian s-a spus ca este omul care a construit echipa Stelei din 1986, formatie care a adus la Bucuresti Cupa Campionilor Europeni.

SURSA: cancan.ro